Инвестиция: Изграждат нов индустриален парк в Добрич на мястото на бившe вoeннo пoдeлeниe


Инвестиция: Изграждат нов индустриален парк в Добрич на мястото на бившe вoeннo пoдeлeниe
Снимка: Facebook

8043

Кметът на Добрич Йордан Йорданов внася предложение за извънредна сесия, насрочена за 9 февруари, на която ще предложи да се учреди еднолично дружество "Индустриален парк Добрич", с едноличен собственик на капитала Община град Добрич. Това написа той в личния си Фейсбук профил.

"Това ще даде право на Общината да кандидатства по проект за изграждане на довеждаща инфраструктура по Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и привличане на инвестиции (AttractInvestBG) по Национален план за възстановяване и устойчивост. За финансиране за изграждане на инфраструктура вътре в парка ще имаме възможност да кандидатстваме и по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 г., която все още не е стартирала", гласи част от изявлението му.

Йорданов отбелязва, че за да има един град добра икономика е изключително важно да има и добра инфраструктура. "През последните години много работим по градската среда, но паралелно с това направихме и всички подготвителни дейности, за да може Добрич да е пилотна община по плана и именно тук да се изгради индустриален парк", посочва още кметът.

През 2005 г. държавата прехвърли правото на собственост на терен – бивше военно поделение в град Добрич с площ 424 248 кв. метра на Община Добрич.

Днес внасям предложение за извънредна сесия, която да се проведе на 9 февруари. Тогава ще представим на Общински съвет...

Публикувахте от Йордан Йорданов в Петък, 3 февруари 2023 г.

Изготвянето на Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване на Индустриален парк Добрич с площ от 343 814 кв. метра е разрешено от Общински съвет град Добрич с РЕШЕНИЕ №30-15 от протокол №30/25.01.2022 г. Изработеният ПУП-ПРЗ на Индустриален парк "Добрич", ведно със схеми ел., ВиК, газификация, комуникационно-транспортна и идейна вертикална планировка е приет с Решение 36-19 от 28.07.2022 г. на Общински съвет град Добрич. Решението е влязло в законна сила.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Завод "Добрич" е история. Заменя го ритейл парк за 15 милиона евро

Разкриха първите 3 инвестиции в новата индустриална зона на Бургас

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички