ИПБ: Все още не е възстановена мантинелата на пътя край Своге


ИПБ: Все още не е възстановена мантинелата на пътя край Своге
Снимка: АПИ

3134

Институтът за пътна безопасност изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което напомня, че месеци след тежката автобусна катастрофа край Своге мантинелата на пътя не е възстановена.

Заради липсата на мантинела имаше няколко протеста и срещи на жители на Своге с местните власти и представители на АПИ, но така и не стана ясно кой е сложил първата мантинела. Ето какво пише института:

"Минаха повече от три месеца от трагедията с двадесет загинали край гр. Своге, но все още не може да се установи кой трябва да възстанови еластичната ограда. Институтът за пътна безопасност, областният управител на София област, медиите, гражданите и други институции многократно отправяха покана към Агенция „Пътна Инфраструктура“ и община Своге да обезопасят участъка, но към момента всички се оправдават с това, че има досъдебно производство и е възможно да се извършват следствени действия на мястото. Експертите на Института смятат, че е налице обективна възможност да настъпи тежко ПТП в същия участък. Категорично считаме, че към настоящия момент няма причини еластичната ограда да не бъде възстановена, още повече, че спорният участък беше преасфалтиран", гласят заключенията на неправителствената организация.

При катастрофата край Своге загинаха 20 души.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички