Избор на летни гуми в няколко стъпки


Избор на летни гуми в няколко стъпки
Снимка: Istock

3681

С идването на пролетта дневните температури стават положителни, което е и причината повечето водачи да си помислят за поставяне на летни гуми. Имайте предвид, че шофирането със зимни гуми през сухите и топли дни, ще доведе до загуба на качеството им. Разбира се, все повече водачи се питат какви летни гуми да закупят, за да изкарат дълги години, без да се налага подмяна. Ето защо ще се опитаме да помогнем със закупуването на нови летни гуми.

Колко време мога да карам с летни гуми?

Ако разполагате с гуми за зимата и лятото, то тогава Вие сте подсигурили автомобила си за дълги години напред. Новите летни гуми биха издържали 3 години, ако не заложите на най-скъпите модели, а ако закупите оригинални гуми от известен производител, те биха могли да изкарат и над 5 години. Всичко това е при условие, че зимния сезон, поставите зимни гуми.

Първата стъпка при избор на летни гуми, е да потърсите марка, която отговаря на очакванията Ви. На база финансовите Ви възможности ще прецените какви гуми да закупите за лятото. Топ производителите на гуми дават гаранция, че ако карате с тях в определения сезон ще изкарат дълго време. Не можем да твърдим обаче, че същото важи и за евтините гуми на пазара.

Съблюдавайте за шарката на протектора

При избор на летни гуми, винаги съблюдавайте за шарката на протектора. Така например, ако тя е ненасочена, ще получите възможност за безшумно шофиране и добър баланс. Асиметричната шарка на протектор пък говори за опцията да управлявате превозното средство, както на суха настилка, така и при мокро време. Ако обаче там, където шофирате вали дъжд най-редовно, то тогава закупете гуми с насочена шарка, които се добри за подобен климат.

Консултирайте се със специалист, когато закупувате летни гуми и му обяснете, къде ще шофирате, през какви настилки минавате и какви са вашите конкретни изисквания към свойствата на гумите. Само по този начин ще откриете продукт, който отговаря на нуждите ви. В никакъв случай не купувайте гуми от неизвестни магазини и анонимни търговски обекти.

Защо да заложите на летни гуми през горещите дни?

Сухите настилки и топлото време са причините, които предразполагат към поставяне на летни гуми. Много водачи правят грешката да шофират през лятото със зимни гуми, което води до деформации и загуба на свойствата им. Не правете тази грешка, а още сега прегледайте офертите за летни гуми в интернет и изберете най-доброто, което се предлага на пазара у нас.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички