Изненадваща ли беше победата на Левски срещу ЦСКА за играчите в Efbet?


Изненадваща ли беше победата на Левски срещу ЦСКА за играчите в Efbet?
Снимка: Levski.bg

3313

Отборът на Левски нанесе нов сериозен удар по ЦСКА, след като спечели второ поредно дерби. "Сините" надвиха "червените" с 2:0 на 18 септември и се отправиха с добро настроение към международната пауза. Този успех на Левски срещу големия съперник не беше изненадващ за залагащите в efbet bonus. Коефициентите в българския букмейкър бяха в полза на Левски. „Сините“ бяха и символични домакини, но в дербито надали това оказва влияние на коефициентите. Левски има повече идея в играта, на терена изглежда като отбор и победи заслужено своя съперник в срещата от 11-ия кръг на efbet Лига.

Така в рамките на няколко месеца Левски нанесе втори удар по ЦСКА. Припомняме, че „сините“ триумфираха във финала на Купата на България в средата на май. Тогава Ефбет отново даде предимство на Левски и очакванията на родния букмейкър се оправдаха. Илиян Стефанов се разписа и в двата мача срещу „червените“. Какъв трансфер само от Станимир Стоилов. Той взе Стефанов от Берое през зимата, когато халфът дори играеше рядко за „зелено-белите“. Нани, както е прякорът на 24-годишния халф, се превърна в основен футболист на „сините“. Но за геният на Мъри малко по-късно. Левски започва доминация срещу ЦСКА, която може да не свърши през този сезон. „Червените“ генерално трябва да променят нещо, за да може да се борят за титлата в efbet Лига с Левски и Лудогорец. Те не успяват да надиграят „сините“ във втори пореден двубой. Трябва промяна в тактиката, промяна в настройката за мача, а явно и феновете на тима е нужно да окажат по-голяма подкрепа.

Когато треньор на Левски е Станимир Стоилов, то успех на Левски срещу ЦСКА явно не може да бъде изненадващ. Мъри надхитри специалист като Алън Пардю на финала на Купата на България. На хартия „сините“ нямат по-силни футболисти, но разликата в играта на терена през месец май и в мача от шампионата през септември не бе малка. Този път Мъри излъга Саша Илич – опитен специалист с добри постижения, преди да дойде на „Българска армия“. Може би въпросът е кой ще бъде следващият повален „червен“ треньор от Стоилов. Мъри изгради един силен отбор на Левски, който е амбициран да свали Лудогорец от върха. Но ще трябва и ръководството на „сините“ да позволи на Стоилов няколко по-класни трансфера, за да се случат нещата.

Няма да е изненада, ако и в следващото дерби между Левски и ЦСКА, фаворит в Ефбет е отборът на Мъри. „Сините“ постепенно се изкачват в класирането на Първа лига и доближават върха. След шокиращото отпадане от малтийския Хамрун в Лига на Конференциите през лятото, целта пред отбора е ново класиране в Европа. Макар и на европейската сцена тимът на ЦСКА да бие отбори като Базел у дома и да стига по-напред, явно в дербитата срещу Левски не успява да се противопостави на опонента. Саша Илич ще има не леката задача да намери противодействие на „сините“ след няколко месеца. Важна ще бъде и зимната селекция, тъй като Мондиал 2022 в Катар ще прекъсне по-рано българския шампионат, както и всички останали лиги. Дали ЦСКА ще сложи край на победната серия на Левски срещу тях ще разберем през 2023 г.

Още от Полезно


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички