Изплащат компенсации на бизнесите, затворили заради срещата Байдън-Путин


Изплащат компенсации на бизнесите, затворили заради срещата Байдън-Путин
Снимка: Getty Images

1906

Властите в Женева ще изплатят компенсации на предприятията, които са били принудени да затворят по време на срещата между президентите на САЩ и на Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Съобщението за това е публикувано днес на сайта на Държавния съвет - правителството на кантона, предава ТАСС, цитирани от БГНЕС.

„Държавният съвет прие постановление за компенсиране на предприятията, разположени в зоната за сигурност, които бяха принудени да затворят заради срещата на върха Русия – САЩ, в съответствие с постановление от 9 юни 2021 г. С днешната заповед се определят размера и условията за изплащането на еднократните компенсации”, се казва в съобщението.

Във връзка с провеждащата се днес в Женева среща между Владимир Путин и Джо Байдън властите в града определиха зона за сигурност, в която действа специален режим за контрол. В нея влизат пешеходните алеи около Женевското езеро и акваторията между тях, както и парковете Ла Гранж и О Вив. Достъпът до зоната за сигурност се разрешава или със специален пропуск, или на основание на документ, потвърждаващ, че притежателят му живее в съответния квартал.

След началото на срещата между двамата лидери и протоколните снимки, разговорите между тях продължиха при закрити врата. Заедно с тях в библиотеката на вила Ла Гранж са външните министри на САЩ и на Русия Антъни Блинкен и Сергей Лавров заедно с преводачите.

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички