Jaguar пуска най-екстремния си седан


Jaguar пуска най-екстремния си седан
Снимка: Jaguar

3205

Само преди месец британският производител Jaguar обяви, че работи по един от най-екстремните автомобили в историята си. Проектът вече е завършен и компанията представи седана XE SV Project 8, който ще излезе на пазара в ограничена серия от 300 бройки.

Върху направата на автомобила са работили експертите от подразделението Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations. Те са поставили под капака 5,0-литров V8 двигател с компресор, развиващ мощност 600 к.с. Той работи в комбинация с 8-степенна трансмисия Quickshift. Това позволява на седана да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди и да развие максимална скорост от 321 км/ч., пише Actualno.com.

За разлика от стандартния модел, „напомпаният” Jaguar XE SV Project 8 е получил редица подобрения по аеродинамиката. Предната броня и вентилируемият капак на моторния отсек са направени от карбон. Под автомобила е поставен карбонов лист за по-добра аеродинамика. От същия материал е направена задната броня с агресивен дифузьор. Машината е получила 20-цолови алуминиеви джанти и регулируемо задно крило.

От компанията съобщават, че спортният седан е оборудван с модернизирано окачване с по-твърди пружини и регулируемо ръчно безстепенни амортисьори, които могат да намалят клирънса с 15 мм при каране на писта.

Седанът е получил електронен активен диференциал с маслен радиатор и подобрена спирачна система от композитни материали. Разбира се, в оборудването на автомобила е включена система за задвижване на четирите колела, която да може да реализира целия потенциал на двигателя.

В интериора на Jaguar XE SV Project 8 се вижда спортен волан, спортни седалки с 4-точкови предпазни колони, много алкантара и карбон. На мястото на задните седалки е поставен каркас за безопасност.

Както стана дума, от автомобила ще бъдат пуснате не повече от 300 екземпляра, като цената на всеки един от тях е 149 995 британски паунда.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички