Желязков: Министърът не трябва да е най-добрият, а да мотивира и контролира


Желязков: Министърът не трябва да е най-добрият, а да мотивира и контролира
Снимка: БГНЕС

2120

"Ролята на министъра не е да е най-добрият -  експертът, а да мотивира, убеждава, контролира процесите." Това каза новият министър на транспорта Росен Желязков. 

По думите му има въпроси, които трябва да намерят по-добро решение и не само в рамките на министерството, а в системата на държавното управление. Има въпроси, свързани с по-добра организация. Това е екипна работа, отбеляза още той в интервю за bTV.

"Това не е най-благоприятният начин да встъпи в мандата на своя предшественик. Ивайло беше изключително успешен министър. Секторът е тежък", допълни още Росен Желязков.

Министърът сподели, че за него темата "Костинброд" е минало.

"Държавата тогава си свърши работата. Няма страшно някой да се изправи пред правосъдието, хубаво е, когато има правосъдие. Аз съм доволен, че минах и през такъв житейски урок и опит и че има правосъдие", категоричен бе Желязков. 

Припомняме, че през 2013 г. избухна аферата с бюлетините в Костинброд, която според първоначалните твърдения на прокуратурата е била опит за манипулация на предсрочните парламентарни избори. Желязков се оказа единственият обвиняем по случая с мотив, че като главен секретар на Министерския съвет не е упражнил контрол върху бюлетините. Впоследствие обаче обвиненията се оказаха несъстоятелни и той бе напълно оневинен.

"Не мога да кажа че съм доволен или недоволен от някой от в сектора. Тепърва  ще има кадрови решения, те ще бъдат на дневен ред и ще бъдат достатъчно добре аргументирани.", каза още транспортния министър.

Относно БДЖ Желязков смята, че дружеството вече може да инвестира в подновяване и реконструкция на личния подвижен състав. Той припомни, че към 2009 г. задълженията на дружеството са били близо 900 млн. лв., а в момента те са изчистени.

Той сподели, че продължава да свири на китара и то всеки ден и уточни: "Надявам се да съм най-добрият музикант сред министрите."

Попитан как би коментирал оставката на предшественика си Росен Желязков отговори: "Ако някой ден се стигне до коментиране на оставка, това ще бъде моята оставка."

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички