Как братът на Пабло Ескобар смята да срази Apple? (СНИМКИ)

Как братът на Пабло Ескобар смята да срази Apple? (СНИМКИ)
Източник: Phone Foldable

Братът на световноизвестния наркобос Пабло Ескобар, Роберто, пусна най-евтиния смартфон със сгъваем дисплей, съобщават световните агенции, цитирани от БГНЕС.

71-годишният Роберто Ескобар е решил да покаже на целия свят, че висококачествените мобилни устройства могат да струват по-малко от 1000 долара.

Затова той пуска в продажба сгъваемия смартфон Escobar Fold 1, който носи името на най-известния наркобарон. Всъщност това устройство е китайски смартфон Royole FlexPai, но в златист цвят и с различна марка.

В момента цената на Fold 1 е 350 долара или 500 долара - в зависимост от обема на паметта. Устройството е с операционна система Android на Google.

Роберто предлага устройството чрез инвестиционната си компания Escobar Inc. Той има опит в бизнес начинанията, тъй като години наред работи като счетоводител в бруталния картел Меделин, чийто лидер е брат му - Пабло.

Дисплеят на смартфона е от специална пластмаса (собствено производство), която "го прави почти нечуплив". От компанията твърдят, че е "най-издръжливият екран на телефон на пазара", предава CNN.

Екранът е толкова устойчив, че единственият начин да го счупите е като го запалите, твърдят от Escobar Inc.

От компанията са осъзнали, че ако произведат сгъваем смартфон на разумна цена, могат да продадат много бройки от него. И твърдят, че точно това се случва в момента.

На война срещу Apple

Роберто твърди, че създаването на Fold 1 е първата стъпка в подкопаването на продажбите на Apple. Братът на наркобарона възнамерява да разруши американската компания.

Ескобар заяви, че ще се присъедини към колективен съдебен иск срещу Apple и вече е похарчил около 1 милион долара за подготовка за процеса.

Интересно защо той е "вдигнал мерника" точно на компанията от Купертино, след като те все още нямат сгъваем модел.

Дали гордият представител на фамилията Ескобар ще успее да победи технологичния гигант? Предстои да видим 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.