Как да намерите време за работата, брака и децата ви


Как да намерите време за работата, брака и децата ви
Снимка: iStock

10789

В динамичното ни ежедневие балансът между работата и личния живот е все по-труден. Неизбежно се налага да пренебрегваме или част от служебните си ангажименти, или най-близките си хора.

Но сред нас има и хора, които успяват да се справят с всичко. Как го постигат?

Милионерът Грант Кардон твърди, че успешното управление на времето се крие в приоритизирането. "Решавам кое е важно за мен и давам всичко от себе си, за да намеря време за него", твърди бизнесменът.

Кардон държи да намира време за децата си, затова ги буди всяка сутрин и заедно се разхождат до местното кафене, където прекарват между 15 и 30 минути заедно и това е напълно достатъчно за тях.

Децата не се нуждаят от цялото ви време, те искат съвсем малка част от него. Най-важното е да бъдете креативни в оползотворяването на времето с тях. Вместо да се виждате вечер, може да отидете на фитнес заедно или да правите нещо друго полезно.

Ключът е в това човек да успее да организира времето според нуждите си. "Не управлявам времето – отделям го", изтъква Кардон.

Милионерът винаги намира време за семейството си

Но не само нуждите на децата са от значение. Родителите им също трябва да имат време един за друг. "Управлението на бизнес, брак, семейство и останалата част от живота е предизвикателство", признава милионерът, цитиран от Business Insider. 3 причини да НЕ искате баланс между работа и личен живот

Работейки заедно със съпругата си, той прекарва максимално много време с нея. Разрастват бизнеса, оглеждат се за нови възможности и правят нещата, в които са добри.

"Никога не ходим на вечеря само двамата. Каним колеги или клиенти заедно с нас, така че оптимизираме и това време. Не виждам смисъл да харча пари, за да вечеряме само двамата, когато мога да похарча 4 пъти повече пари за вечеря, която ще създаде възможности за нас и бизнеса ни. Една среща веднъж или два пъти седмично няма да създаде стабилен брак. Имаме стабилен брак, защото сме на една и съща вълна, включително в начина, по който приемаме времето", обяснява Кардон.

Кардон и съпругата му Елена Лайънс

Бизнесменът не си позволява да скучае – той винаги намира какво да свърши и как да запълни времето си, като на моменти буквално тича от една към друга среща. "Ако пътувам до някое място за среща, веднага запълвам календара си с още една среща в близост."

Също така е от особено значение да не губите време в задачи, които нямат значение и не ви помагат да се развивате. Например друг може да окоси тревата или да измие колата, ако тези задължения не ви доближават до целта ви.

"Времето и фокусът ви са безценни, така че се отнасяйте подобаващо към тях. Има време да направите всичко – когато отделите време и се откажете да го управлявате", препоръчва Грант Кардон.

Цитатите са откъс от книгата на Грант Кардон "Обсебен или посредствен". Още от полезните съвети на милионера можете да видите в неговия канал в YouTube.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички