Какви нови джаджи ще представи Apple тази вечер?


Какви нови джаджи ще представи Apple тази вечер?
Снимка: Getty Images/Guliver

3168

Септемврийското Apple събитие ще се проведе в Steve Jobs Theater в централата на компанията в Купертино (Калифорния), днес с начален час 20:00 ч. българско време. За разлика от мистериозния дизайн на поканите от миналата година, този път те са доста свежи и цветни. Логото на технологичния гигант е съставено от няколко елемента, с което вероятно компанията загатва, че освен с очакваните iPhone поколения, ще се запознаем и с още интересни продукти, пишат експертите на iStyle.bg.

iPhone

За да разберем точно с какви продукти ще се запознаем, просто трябва да изчакаме още съвсем малко, но това не ни спира по никакъв начин да направим обобщение на всички прогнози, през които сме преминали през последните няколко месеца. Започваме с най-интересната част – очакваните iPhone поколения. Всяко от тях ще разполага с разпънат екран във всеки край и вградена True Depth предна камера, която ще може да разпознае вашето лице и не само. Наследникът на iPhone XR ще може да се похвали с основна двойна камера, докато този на Xs и Xs Max ще разполага с цели три обектива от задната страна на своя корпус, но нека видим и техните размери:

iPhone 11 – наследникът на поколение XR - 6.1 инча.

iPhone 11 Pro – наследникът на поколение Xs - 5.8 инча.

iPhone 11 Pro – наследникът на поколение Xs Max - 6.5 инча.

Според повечето източници всеки от обективите в основните камери на очакваните iPhone поколения ще се отличава с 12 мегапиксела, но това не е всичко. Вероятно добре познатата ни 3D Touch технология ще остане в миналото, докато стандартният Lightening порт ще бъде заместен от високоскоростния USB-C. Вграденият процесор и в трите поколения ще е A13, оперативната памет в iPhone 11 ще бъде 4GB или с 1GB повече, спрямо своя предшественик, но има и още нещо. Вероятно всяко от очакваните устройства ще се предлага в комплект с 18-ватово USB-C зарядно устройство.

Apple Watch

Макар и да не разполагаме с кой-знае колко сериозна информация, вероятно след броени часове ще се запознаем и с прогнозираното пето Apple Watch поколение, но не очаквайте кой-знае колко сериозни промени. Реално погледнато, има доста слухове, че новите титаниеви и керамични предложения са в процес на разработка, а ние бихме заложили, че ще срещнем изцяло нов S5 процесор в корпуса на очаквания смартчасовник, който ще подобри неговата производителност.

iPad Pro

Страхотното iPad Pro поколение с размери на екрана от 11 и 12.9 инча също може да премине през обновяване, макар и да не разполагаме с кой-знае колко информация относно тази разработка. Според повечето източници, размерите ще останат без никаква промяна, но не и вградените процесори. Съществува вероятност, най-мощният таблет на Apple да се сдобие с тройна основна камера, като всеки един от обективите ще бъде 12-мегапикселов, подобно на iPhone 11 Pro.

iPad

Не трябва да подминаваме и 9.7-инчовото iPad поколение, което вероятно съвсем скоро ще премине към 10.2-инчов размер на своя екран. Вероятно предложението ще продължи да разчита на Touch ID, което означава само едно. Компанията няма да ги оборудва със своята система за лицево разпознаване, но има и още нещо. Редом с по-мощния процесор и повишената оперативна памет, поколението ще може да работи и с Apple Pencil.

MacBook Pro

Ако трябва да бъдем честни, това е един от най-интересните продукти или поне според нас. Прогнозираното 16-инчово поколение може да срещне бял свят само след броени часове. Размерите на рамката около екрана ще бъдат редуцирани значително, като с тази промяна, външните размери на корпуса ще бъдат почти идентични с тези на актуалното 15-инчово MacBook Pro поколение. Резолюцията ще може да стигне до 3072 x 1920 пиксела, което означава само едно. Редом с по-мощните процесори и висока оперативна памет, машината вероятно ще се предлага и с доста сериозни видео ускорители.

Apple TV

Съвсем скоро ще се запознаем и с обновен вариант на последното Apple TV поколение, като основната разлика спрямо неговия предшественик ще се изразява във вградения A12 процесорен чип, с което устройството ще може да достигне до още по-сериозна производителност.

Операционни системи

Припомняме ви, че по време на технологичното мероприятие ще бъдат представени и официалните версии на очакваните нови операционни системи на Apple, включително iOS 13 и macOS Catalina, следващата версия на tvOS и watchOS, но има и още нещо. Само след броени часове ще се запознаем и с първата версия на iPad OS или с тази операционна система, която ще повиши функционалността на таблетите на Apple изключително сериозно, а ние няма да пропуснем да ви запознаем с всички значими детайли около най-голямото Apple събитие за 2019 г.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички