Канал 3 ще има ново име и нова програма


Канал 3 ще има ново име и нова програма
Снимка: Нова Броудкастинг Груп

10685

Телевизия Канал 3 ще промени името си и ще има нова програма през новата 2021 г. От 4 януари телевизионният канал се прекръства на Nova News и ще заложи на изцяло обновена визия и програмна схема, съобщиха от "Нова Броудкастинг Груп".

Nova News ще излъчва новини на всеки час, директни включвания от събития и актуални предавания. Запазват се познатите предавания на Канал 3 като "Патарински LIVE", "Денят на живо" и "Офанзива", a w ефира на новинарския канал ще се преместят публицистичните предавания на Нова телевизия.

Медията ще използва новинарския ресурс на Нова телевизия, като екипът на Канал 3 ще бъде запазен. Служителите на новинарския канал ще се обучават 2 седмици в Нова телевизия, затова от 14 декември до 4 януари Канал 3 ще излъчва на запис.

"Тази година отново доказа, че във времена на предизвикателства и трудности, информацията става все по-търсена и важна за хората. Като национално отговорна компания и водеща медийна група на българския пазар, "Нова Броудкастинг Груп" отговаря на тези очаквания с новинарска телевизия, която ще предложи на зрителите актуална и достоверна информация в реално време. Амбицирани сме да утвърдим NOVA NEWS като телевизионен новинарски лидер в България", коментира изпълнителният директор на "Нова Броудкастинг Груп" Ива Стоянова.

В момента името Nova News носи и радиоканалът на медийната група, която купи Канал 3 през тази есен. Тя придоби новинарския канал в пакет с няколко радиостанции и две музикални телевизии.

"Нова Броудкастинг Груп", която е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, е най-голямата медийна група у нас. Тя осигурява разнообразно информационно и развлекателно съдържание чрез 7 ТВ канала, които са сред най-гледаните у нас: "Нова телевизия", "Кино Нова", "Нова Спорт", "Диема", "Диема Фемили", "Диема Спорт" и "Диема Спорт 2".

"Нова Броудкастинг Груп" е собственик и на медийната компания "Нет Инфо", в което влизат електронната поща abv.bg, новинарските сайтове Vesti.bg и Dariknews.bg, спортният сайт Gong.bg и сайта за прогнозата за времето Sinoptik.bg. Част от групата са и платформата за видео споделяне vbox7.com, платформата за промоционални оферти и ваучери Grabo.bg, интернет сайтът и приложението Fina.bg и др.

След като "Нова телевизия" стана собственост на Домусчиеви, там се прехвърлиха множество кадри от Канал 3. През декември ръководител в "Нова" стана бившата собственичка и дългогодишен шеф на Канал 3 Ива Стоянова, а в началото на февруари тя стана и управител на "Нова телевизия".

Преди това пък от Канал 3 в "Нова" се върна и Васил Иванов, който стана водещ разследващ журналист в телевизията на Домусчиеви. Други репортери на Канал 3 също започнаха да работят за "Нова". През май 2019 г. за директор на "Новини и актуални предавания" в "Нова телевизия" бе назначена Миляна Велева, която дотогава заемаше същия пост в Канал 3.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички