КАТ слага камери и в кварталните улици

КАТ слага камери и в кварталните улици
Източник: БГНЕС

В ход е акция "Скорост" по пътищата в цялата страна. Операцията е под егидата на европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране.

Пътни полицаи и технически устройства ще има по магистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Ангажиран е целият ресурс на службата, съобщава bTV.

Скоро КАТ ще се снабди и с още камери, които ще следят за високи скорости и в кварталните улици. Камери ще снимат и нарушения в бус лентите.

Операцията е планирана и не е свързана със зачестилите в последните дни тежки пътни инциденти. Според властите, у нас има тенденция за увеличаване на шофирането с несъобразена скорост.

Операцията ще приключи в неделя, 22 април.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • Иван

    Иван
    Приложение за андроид което известява за потенциални камери на КАТ. Интегрирани канали по градове за известия между потребителите в реално време за евентуални засади на КАТ. Напълно безплатно. Не е нужно да си купувате скъпа навигация, за да може да ползвате тази функция за известяване за засади на КАТ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appybuilder.go6otel.AntiRadar