Kaufland България увеличава заплатите, дава и щедри социални придобивки


Kaufland България увеличава заплатите, дава и щедри социални придобивки
Снимка: Kaufland

31094

Най-голямата търговска верига у нас - Kaufland България обяви сериозно увеличение на заплатите на служителите си. Възгражденията на близо 5500 души, работещи в магазините на компанията в по-голямата част от страната, ще нараснат средно с 15% , а в някои области със средно 18%, като в тях влизат и повишаване на стойността на ваучерите за храна, както и допълнителни бонуси, съобщават от Kaufland България.

Увеличението на заплащането е по-сериозно от обичайните за търговската верига и около 2 пъти по-голямо от това през 2021 г., когато заплатите бяха вдигнати със 7%. То ще даде допълнителна сигурност на служителите на компанията, предвид нарастващите цени на стоки и услуги.

Актуализацията на възнагражденията вече е в ход – първо в магазините, а после и в логистичния център и администрацията на Kaufland България. Общата инвестиция в заплати и в осигуровки ще е с по-голяма 21% от тази през миналата година. Повишават се и социалните придобивки, тъй като компанията ще инвестира над 7 млн. лв. в цялостен пакет от 15 социални придобивки за служителите.

Всички служители на търговската верига имат заложено в трудовите си договори увеличение на заплатите през първите 4 години в компанията. Близо 60% от служителите работят в Kaufland повече от 3 години и преминават през всички четири стъпки, за да продължат развитието си в служебната йерархия.

"През 2022 г. всички служители на Kaufland България ще увеличат доходите си. Вярваме, че по този начин отговаряме и на икономическата ситуация в страната и колегите ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя работодател имат един сигурен и стабилен партньор, на който могат да разчитат", казва Милена Караилиева, ръководителят на човешките ресурси в Kaufland България.

Търговската верига продължава да наема служители и през настоящата година, като само в София екипът ѝ ще се нарасне с 200 души, тъй като има планове да открие нови магазини в столицата. Компанията посочва, че се грижи за благополучието на служителите си и се старае да задържа работещите, като им предоставя все по-добри условия на работа.

Kaufland България дава разнообразни възможности за обучение и кариерно развитие в много направления. През изминалата година 6250 служителя на компанията са преминали през 110 обучителни програми, а през 2022 г. се въвеждат нови програми с обща инвестиция на стойност над 400 000 лв., които са предназначени за служители от всички нива.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

25 декември ще бъде почивен ден за Kaufland

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички