Kaufland отвори модерен магазин за 40 милиона лева в София


Kaufland отвори модерен магазин за 40 милиона лева в София
Снимка: Kaufland

27565

С инвестиция в размер от близо 40 млн. лева и с новооткрити 90 работни места Kaufland България откри пореден хипермаркет в София. Той се намира в район "Младост" и с него общите инвестиции на компанията в столицата надхвърлят 300 милиона лева. Kaufland България увеличава заплатите, дава и щедри социални придобивки

"Общата инвестиция на Kaufland до момента в София е за над 300 милиона лева. Откриваме нов обект в "Младост" с мисията да предоставяме разнообразие от качествени и свежи стоки на атрактивни цени, както и цялостно клиентско преживяване с всичко необходимо под един покрив. Целта ни е да се включим активно в живота на района и да допринесем за бъдещото му развитие", заяви изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

В новооткрития обект клиентите могат да открият над 18 000 продукти, от които близо 5000 нехранителни стоки. Kaufland се стреми да подкрепя българските производители и да стимулира местното производство. В постоянния си асортимент веригата традиционно предлага близо 5000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 325 регионални предложения на производители от региона на София. Част от тях са представени в специално обособената зона "Фермерски пазар" с продукти на семейни ферми и малки мандри, както и на регионални производители. Фермерските предложения в "Младост" включват близо 50 различни видове месни деликатеси и млечни продукти.

One Stop Shopping

Зоната с наематели в новооткрития хипермаркет надгражда концепцията One Stop Shopping. Зоната с наематели включва различни услуги на различните партньори, като аптеки "Витания", Inmedio, EasyPay, Speedy и др.

Зелен пример

Хипермаркетът разполага с 200 паркоместа и станция за зареждане на електромобили. Част от паркоместата са с осигурено естествено засенчване. Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда. Той ползва 100% "зелена" енергия, към която веригата премина изцяло от март тази година. До края на годината се предвижда и поставяне на соларни панели.

Екип

Новият хипермаркет открива 90 работни места. Така общо екипът на компанията в София вече наброява над 1000 човека. Откритият обект е 62-ият хипермаркет на веригата в страната и 12-и в столицата. А до края на годината компанията планира да открие още един обект в София в кв. "Горубляне".

Така Kaufland продължава стратегията си да строи магазините си в най-големите български  градове и особено в столицата София.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

25 декември ще бъде почивен ден за Kaufland

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички