Криптовалута, създадена на шега, стана четвъртата най-голяма на пазара


Криптовалута, създадена на шега, стана четвъртата най-голяма на пазара
Снимка: pixabay

6659

Криптовалутата Dogecoin, която бе създадена на шега, поскъпна рязко до исторически максимум, превръщайки се в четвъртата най-голяма виртуална валута на пазара. Dogecoin поскъпна с 41% през последните 24 часа до рекордните 0.68 долара за брой, сочат данните на CoinMarketCap.

От началото на годината криптовалутата е добавила цели 14 000%. За сравнение, в края на миналата 2020 година Dogecoin се търгуваше срещу едва 0.00468 долара за брой.Така шегата се превърна в нещо съвсем сериозно, тъй като пазарната капитализация на криптовалутата достигна 86.6 млрд. долара към момента на подготвяне на материала. Това прави Dogecoin четвъртата най-голяма виртуална валута по размер на пазарната капитализация.

Лидер в това отношение остава bitcoin, чиято пазарна капитализация възлиза на малко над 1 трилион долара. На второ място се нарежда Ethereum с оценка от 391 млрд. долара, а третата позиция остава за Binance Coin с оценка от 100,1 млрд. долара.

Въпреки, че bitcoin е отговорен за приблизително половината пазарна капитализация на целия крипто пазар, който се оценява на 2.31 трилиона долара, алтернативите също хващат окото на редовия инвеститор. Засега Dogecoin не може да се похвали с масовостта, която имат по-известните му събратя, когато говорим за възможности за разплащане, но по всичко личи, че криптовалутата може да има бляскаво бъдеще.

Криптовалутите записват доста успешна година, след като COVID-19 пандемията накара граждани и бизнес да търсят алтернативи за инвестиции. Въпреки това виртуалните валути остават силно волатилни, което ги прави доста рисков актив. На пазара циркулират цели 9 577 криптовалути, като инвеститорите оперират чрез 372 борси по света. Изтъргуваните обеми през последните 24 часа достигат 271 млрд. долара.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички