Криптовалутите и онлайн казината: плюсове и минуси


Криптовалутите и онлайн казината: плюсове и минуси
Снимка: iStock

2912

В последните две години, след като самите стойности на криптовалутите започнаха да се повишават, погледът на всеки един по-запознат почитател, започна да се насочва именно там. Появата им в последните 20 години беше последвана от редица критики и съмнения, но и днес продължаваме да наблюдаваме интегриране на този вид валута. Ако все още не сте запознати, криптовалутите са средства, които имат стойността на реални валути, но както можем да се досетим, дават по-висока сигурност, анонимност и скорост на транзакциите. Интегрирането им в онлайн казината е една особено чакана стъпка и все повече клиенти изискват тази опция.

Брандове като Sesame казино имат интерес към тази стъпка, но на този етап се фокусират предимно върху предлагането на разнообразие и възможности за обслужване. При предлагането на такова разнообразие, мнозина биха могли да се замислят защо точно тази валута генерира интерес. Високата стойност изобщо не е обект на разглеждане, така или иначе стойността на залозите няма да се промени, но скоростта на транзакции, допълнителната сигурност и дори спектъра на анонимност, особено ако искате да играете на територия, която не е легализирала хазарта, това е напълно възможно.

Има разнообразни начини, с които да се сдобиете с криптовалута, единият вариант е да започнете сами да я копаете с помощта на компютър, другият вариант е да я закупите чрез различни институции. Зареждането на нашия профил с криптовалути става по същия начин, както и с всяка друга транзакция, просто от нас ще се изисква да посочим адреса от нашия портфейл към посочения на бранда. Добрата новина е, че самото зареждане става моментално и забавлението може да започне веднага. Една важна подробност е, че освен скорост, тук всеки един потребител ще получи още едно ниво на анонимност.

Самите транзакции не могат да се проследяват, а освен това е ясно само някакво потребителско име, липсват имена и други подробности като адрес. Точно това прави и тази валута толкова популярна - първо не подлежи на регулация от банковите институции и второ - достатъчно бърза е. Нека не забравяме, че опитът за пробив на дигитална валута става далеч по-сложен и почти невъзможен, освен ако сами не предадете информацията. До този момент ще открием, че това е едно особено сигурно място за задържане на финанси. Добавяйки драконовите мерки, които се изискват от аудиторията и официално получаваме една от най-сигурните платформи за забавление.

След това е редно да напомним и още една приятна подробност - липсват всякакви такси. Повечето онлайн казина ще посочат в своята платформа, че изобщо не събират никакви такси, впрочем дори подписват договори за създаването на колкото се може по-добри условия, но самите институции и картодържатели често взимат процент при транзакцията или евентуално някаква такса обслужване на подобен превод. Това не се нрави особено на клиентите, а при дигиталните валути няма такива спънки - всичко става моментално, изпращането на информация и стойности от единия край до другия е гаранция, че няма трети лица по веригата. Защо тогава се срещат трудности?

Първо интегрирането на самата система изисква време и допълнителни тестове за сигурност, освен това има критици, които подозират, че подобни маневри могат да активират някои нелегални процеси като прането на пари. В момента повечето онлайн казина търсят варианти, за да предотвратят тези практики, не казваме, че са възникнали, но предварителната превенция винаги е много по-резултатна. Всички останали потребители могат да се радват на пълната свобода да се насладят на играта и предлаганите функции. Кога ще видим по-глобално разрастване? Очакваме този преход да се случи в близките 5 години, но все още има време да се случи самото събитие.

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички