Кризата удари: Британската модна марка M&Co затваря всичките си магазини


Кризата удари: Британската модна марка M&Co затваря всичките си магазини
Снимка: iStock

4361

Британският търговец на дрехи M&Co затваря всичките си 170 магазина тази пролет, което ще доведе до загуба на близо 2000 работни места. Компанията, преди известна като Mackays, е сред най-известните шотландски марки за дрехи, пише ВВС.

Тя за втори път посочи синдици в края на 2022 година, след като изпадна във фалит по-рано през 2020 г. Брандът беше купен от AK Retail Holdings, като покупката не включва физическите магазини, което означава, че те ще затворят до Великден.

Новината за затварянето на магазини беше обявена в социалните медии от клонове из Великобритания.

Mackays е основана като заложна къща в Пейсли, Ренфрюшир, през 1834 г. Преминава към продажба на дрехи през 1953 г., управлявана от братята Лен и Иън Макгиоч, и се ребрандира на M&Co през 2005 г.

През 2020 г. дружеството посочи синдици, които да управляват процеса по несъстоятелност, и затвори 47 магазина с 380 служители, но активите бяха купени веднага обратно от семейството, изградило компанията.

Първоначално изглеждаше, че M&Co е един от оцелелите търговски брандове, с важно присъствие, познат персонал и обикновено по-възрастни купувачи, които не искат да пътуват до града или да пазаруват онлайн.

Компанията използваше умна стратегия къде да позиционира магазините си, далеч от основните и най-скъпи търговски обекти. Тя разбираше и клиентската си база – обикновено по-възрастна, пазаруваща жена, която е малко вероятно да пазарува онлайн и посещава M&Co както за себе си, така и за съпруга си, че и да вземе нещо и за внуците си.

Непосредствено преди пандемията компанията преминаваше през процес на актуализиране на моделите и брандовете си. В първата година на COVID-19 оборотът спадна от 200 млн. паунда до под 50 млн. паунда.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Целта на Lidl: Да има 1100 магазина във Великобритания до 2025 г.

Високите цени заплашват любима храна на британците

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички