5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление


5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление
Снимка: Thinkstock/Guliver

6668

Много често начинът, по който казваме нещо, е по-важен от това, което казваме. Затова е важно да използваме умело езика на тялото.

Не всеки обаче го прави. Лошите прояви на езика на тялото са редовно срещани, но ако искате да имате успешна комуникация с околните, трябва да ги изкорените, пише Business Insider. И дава примери:

1. Играта с пръсти. Докосването на палеца, шаването с ръце. Ако сте свикнали с този навик може да е особено трудно да успокоите ръцете си и пръстите им, но е важно да предприемете стъпки, за да се освободите от него - той издава изнервеност и липса на лична сила и контрол.

2. Заиграването с косата. Оставете косата си намира. Когато постоянно въртите кичури между пръстите си, вдигате я над скалпа или правите нещо друго, освен че може да й навредите с времето, не се борите със стреса, а го създавате.

3. Заставане в отбранителна поза. Например облегнат на бюро с изпънати ръце върху него, леко приведен към седящия на бюрото, или пък разговарящ със събеседник със скръстени ръце. Тези пози ви правят да изглеждате отбраняващи се, но и еподходящи за доверие.

4. Отпуснато ходене, влачене. Изправете се. Ужасната поза лесно се развива, особено ако работим на бюро през по-голямата част от деня. Но влаченето на крака е вредно за здравето и ни кара да изглеждаме неуверени. Вредно е за гърба. Подобрете здравето и имиджа си, като застанете прави.

5. Скованост. Определено не е хубаво да подскачате постоянно на място, но и твърде неподвижната позиция също ще смути хората и ще ги накара да се чувстват напрегнати или ще им внуши, че не сте заинтересовани от това, което ви се казва.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички