BMW започва да строи заводa си за 1 млрд. евро в Унгария


BMW започва да строи заводa си за 1 млрд. евро в Унгария
Снимка: Getty Images/Guliver

6069

Германският автомобилен производител BMW ще започне следващата пролет строителството на новия си завод в Дебрецен, Източна Унгария, на около 200 км от столицата Будапеща.

Фабриката за 1 милиард евро, която бе обявена още през 2018 г., ще произвежда 150 000 коли годишно и ще наеме повече от 1000 души.

"Много съм доволен от подготвителната работа, необходима за стартирането на строителството на фабриката", каза Мишел Мелхиоре, управляващ директор на BMW Manufacturing Унгария, цитиран от Emerging Europe.

"Работим с компетентните органи в Дебрецен и с представителите на унгарското правителство. Домът на новата фабрика – Дебрецен е идеалният избор за нас. От името на моя екип и на себе си мога да кажа, че с голям ентусиазъм и нетърпение очакваме да започнем строителните работи следващата пролет", заяви Мелхиоре.

Унгарският град е избран предимно заради отличната си инфраструктура, добре развитите логистични връзки и близостта до изградена мрежа от доставчици. Квалифицираният персонал в местната зона е още едно голямо предимство.

Германската компания ще започне кампания за набиране на персонал в Дебрецен през следващите седмици и ще я разшири до целия окръг Хайду-Бихар догодина.

BMW Group има представителство в Унгария от 2004 г. и от дълги години работи с доставчиците в страната. През 2017 г. компанията е продала материали и услуги на стойност 1,4 млрд. евро в Унгария.

Източноевропейската държава има сериозни традиции в автомобилостроенето, като там се произвеждат коли на водещи световни марки като Mercedes-Benz, Audi, Opel и Suzuki. Не липсват и успешни местни марки като автобусите "Икарус", камионите Raba и др.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички