Отнемат звездите на хотели, които не отговарят на категорията


Отнемат звездите на хотели, които не отговарят на категорията
Снимка: Pixabay

4327

От следващата година ще се отнемат звезди на хотелите, които по една или друга причина вече не отговарят на изискванията за съответната категория, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Наказанието ще се прилага само в случаи на драстични нарушения, а целта е да се гарантира дългосрочното качество на предлаганата услуга. При отнемането на звезди ще се вземат предвид материалната база и качеството на допълнителните услуги, включително ол инклузив пакетите.

За пръв път ще бъдат отнемани звезди на хотели, които вече не покриват изискванията за категоризация на местата за настаняване и имат драстични нарушения, влошаващи качеството на услугата, каза Ангелкова, цитирана от "Дарик".

"Изискванията, които има примерно за категория четири звезди - това как трябва да изглеждат стаите на съответния хотел, лобито, всички общи части, съответно, ако те отговорят на по-ниска категория и това не е поправено в хода на дадените разписания, ние ще стартираме такава процедура. Защото формално няма да отговарят на критериите. Ако след това те отново бъдат подобрени и отговарят на критериите, те винаги могат да стартират процедура за повишаване", обясни министърът.

Звезди ще се отнемат и при нарушения, свързани с допълнителните услуги, предлагани от хотелите. Тук ще се взема предвид и качеството на ол инклузив пакетите.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички