Продажбите на персонални компютри с ръст в края на 2017 г.

Продажбите на персонални компютри с ръст в края на 2017 г.
Източник: iStock/Guliver

Търсенето на персонални компютри в края на 2017 е отбелязало ръст - нещо, което се случва за първи път от шест години насам, съобщава Bloomberg, като се позовава на доклад на IDC.

Производителите на персонални компютри са продали 70,6 млн. бройки през четвъртото тримесечие, в сравнение със 70,1 млн. година по-рано, като успяха да надминат прогнозата на IDC за 1,7% спад.

Увеличението, което следва ръст от 0,6% за предходното тримесечие, обрисува малко по-розово бъдеще за производителите на персонални компютри, които се борят с конкуренцията от страна на смартфоните и таблетите. Глобалният пазар на компютри се сви с 3% през второто тримесечие на 2017 г.

Въпреки че потребителското търсене продължава да расте в Европа и Близкия изток, продажбите в САЩ се свиват, което показва, че мобилните устройства все още са сериозен фактор за американските потребители.

Компанията HP остава лидер с 23,5% пазарен дял. Тя е продала продала 16,6 млн. персонални компютъра, което е с 8,3% повече спрямо предходната година.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.