С 20% повече са ангажираните изложбени площи на есенния панаир в Пловдив


С 20% повече са ангажираните изложбени площи на есенния панаир в Пловдив
Снимка: БГНЕС

2304

Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив, съобщиха от там.

Той ще се проведе от 25 до 30 септември, но според организаторите вече ясно личи, че ще бъде доминиран от мащабното присъствие на български фирми. Именно те най-значително разширяват експозициите си и увеличават броя си в сравнение с данните от август миналата година.

Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще демонстрира много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, посочват от панаира. Очаква се в "Международен панаир Пловдив" да се съберат компании от 40 държави, работещи в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба "Стройтех". Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла и на новите инициативи в рамките на изложбата. Това са секцията "Галерия Имоти", която ще презентира жилищни, търговски, индустриални, туристически обекти и инвестиционни проекти, и специализираната експозиция за тежка техника за изграждане на инфраструктурни съоръжения. Те привлякоха много фирми от двата сектора, както и от други бизнес сегменти, гравитиращи около тях.

С най-голям брой участници отново ще бъде "Машиностроене", лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Секция за агротехника и оборудване за селското стопанство разшири нейния браншови обхват.

Най-атрактивната изложба - "Автосвят Пловдив", ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства.

По-голям ще е асортиментът в изложбите "Елтех" и "Енеко". Това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите – съответно с 29% и 24%, в сравнение с август миналата година. Участниците в "Елтех" показват най-доброто от света на електрониката и електротехниката, а в "Енеко" - новости в енергетиката и екологията, предимно модерни решения за намаляване на енергийните разходи и на вредните въздействия върху околната среда.

Истински бум отбелязва изложбата "Инфотех", която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички