Цветанов призна, че е имало проблем с информирането за чумата по животните


Цветанов призна, че е имало проблем с информирането за чумата по животните
Снимка: БГНЕС

3020

Действията на правителството са правилни, но имаше слаба информираност за потенциалната заплаха и за това, че единственият възможен вариант да излезем от тази ситуация, е евтаназията на животните, където има огнище на чума. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Коментарът му идва след разразилия се скандал с евтаназирането на овце в Странджанско, заразени с чума.

„Политиците няма как да изличат политически дивиденти от подобна трагедия и ситуация, която се е създала в страната”, категоричен беше Цветанов.

И добави: „В България трябва да имаме малко по-голямо уважение към експертите и към тези, които се грижат за здравето на хората, защото БАБХ бяха категорични, че пробите са положителни и трябва да започне ограничаване на разрастването на чумата в страната. Има 1 милион и 300 хиляди овце и кози в страната. До момента са избити около 4500. Сами разбирате, че е добре да се предприемат подобни действия, защото те са единствените възможни”.

Цветанов коментира и последния конфликт, който възникна заради твърдения на Валери Симеонов, че „Атака” и ВМРО, но подпомогнати впоследствие и от ГЕРБ, приемат поправки в Закона за приватизацията, които дават възможност на братя Домусчиеви да си спестят 58 милиона лева.

„За всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение и 4-годишната ни управленска програма, нямаме абсолютно никакви различия с нашите коалиционни партньори от „Обединени патриоти”, заяви Цветан Цветанов.

Относно Закона за шума, Цветанов каза: „Трябва да се намери необходимият баланс, необходимият консенсус, защото както младежите, които искат да имат повече възможности за купон и почивка, трябва да се съобразим и с хората на бизнеса, и с почиващите, и с правилата на българското законодателство. Разбира се, че трябва да се намери консенсус и там, където е необходимо, да се направи този компромис, който обаче да не повлияе на почиващите хора”.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички