Lenovo показа най-лекия си лаптоп и модел със сгъваем дисплей (СНИМКИ и ВИДЕО)


Lenovo показа най-лекия си лаптоп и модел със сгъваем дисплей (СНИМКИ и ВИДЕО)
Снимка: Lenovo

8262

Lenovo представи най-новите попълнения към първокласното си портфолио – най-лекия си лаптоп и модел със сгъваем дисплей.

Най-лекият ThinkPad досега – X1 Nano тежи само 907 г. и демонстрира впечатляваща производителност и функционалност в изключително олекотен вариант. Първият ThinkPad на Lenovo, базиран на Intel Evo платформа и задвижван от 11-то поколение Intel Core процесори – X1 Nano – осигурява върхова скорост и интелигентност, като същевременно поддържа изключителен живот на батерията.

Зашеметяващите визуализации се постигат чрез 13-инчов 2K дисплей с тесни рамки и пропорция 16:10, а 4 високоговорителя и 4 360-градусови микрофона подобряват аудио-визуалните възможности. За наистина завладяващо потребителско изживяване, X1 Nano поддържа Dolby Vision и Dolby Atmos.

Най-новата технологична свързаност се осигурява от WiFi 6, опционалното 5G ще осигури по-висок честотен диапазон и ще доведе до нови нива на винаги свързана ефективност и сътрудничество в новия хибриден работен свят.

Lenovo разкри и първият в света лаптоп със сгъваем екран – ThinkPad X1 Fold – който ще може да се поръча в близките седмици. Връх в инженерните иновации, X1 Fold е комбинация от преносимост и гъвкавост и поставя началото на изцяло нова категория компютри.

Съчетаването на познатата функционалност, която всички знаем от смартфони, таблети и лаптопи, в едно сгъваемо компютърно устройство, завинаги ще промени начина, по който работите, играете, създавате и се свързвате. С опционалното 5G можете да сте сигурни, че скоростта на връзката ви е по-сигурна и оптимизирана, когато е налична, и че сте по-добре защитени с функциите за сигурност на ThinkShield.

Най-лекият ThinkPad до сега

Тежащ по-малко от килограм, ThinkPad X1 Nano е най-лекият досега ThinkPad. Той предлага един от най-пълните свръхлеки пакети за лаптопи с изключителна производителност, дисплеи, звук и сигурност.

X1 Nano разполага с най-добрите процесори в света за тънки и леки лаптопи (11-то поколение процесори Intel Core i7 с графики Intel Iris Xe), осигуряващи до 2,7 пъти по-бързо създаване на съдържание, повече от 20% по-бърза офис продуктивност и повече от два пъти по-бързи игри плюс стрийминг в реални работни процеси в сравнение с конкурентни продукти. Разполага с опция 5G за свързаност, готова за бъдещето.

X1 Nano е първият ThinkPad, разполагащ с актуализиран пакет от изкуствен интелект (AI) и биометрични функции за сигурност на ThinkShield. Те варират от ново разпознаване на глас и разпознаване на човешко присъствие, които позволяват влизане с нулев контакт и заключване на устройството, когато потребителят се отдалечи от познатия четец на пръстови отпечатъци на чипа (Match on Chip Fingerprint Reader).

13-инчов Dolby Vision 2K дисплей с пропорция 16:10 предлага широки гледки, а 100% sRGB осигурява яснота и точност на цветовете. Предлагат се и опции за сензорен дисплей.

Системата от високоговорители включва 4 високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos за завладяващ звук и в комбинацията с четири 360-градусови микрофона гарантират, че ви чуват силно и ясно по време на аудио и видео разговори.

Свръхлеки, високопроизводителни, ярки дисплеи, страхотно аудио и свързаност, готова за бъдещето означава, че ThinkPad X1 Nano е идеален лаптоп за хибридния работен свят.

Радикална промяна в персоналните компютри

След 5 години процес на създаване, ThinkPad X1 Fold е първият по рода си в нова категория персонални компютри, която ще разшири границите и ще дефинира как взаимодействаме с технологиите.

Изключително удобен, с размерите на малка дамска чанта (тип плик), той издържа поне 30 000 сгъвания/разгъвания. Носите нещо малко, използвате нещо голямо.

ThinkPad X1 Fold безпроблемно се адаптира към специфичните  нужди на потребителите си - независимо дали работят от дома или от офиса. Иновациите, с които разполага, дават възможност за творчество, сътрудничество и забавление.

Екранът му се разделя на две, давайки възможност да се използват 2 приложения едновременно. Лесно се преминава между различните програми и приложения, чрез обикновено приплъзване, а писалката е идеална за водене на бележки върху дисплея.

ThinkPad X1 Fold вече може да се поръча заедно с допълнителни аксесоари като Bluetooth мини сгъваема клавиатура, които могат да се съхраняват и зареждат безжично в системата; Lenovo Mod Pen, с която потребителите да могат да водят бележки, да коментират или подписват правни документи; и Lenovo Easel Stand за лесно поставяне на лаптопа върху бюрото.

"Развълнувани сме да пуснем на пазара не само едно, а две невероятни устройства, които ще променят преживяването на потребителите, докато работят от вкъщи, офиса и навсякъде другаде", казва Кристиан Тейсман, президент на звеното за търговски компютри и смарт устройства. "Гордеем се, че предоставяме на потребителите новаторско аудио и видео екранно изживяване, винаги с 5G свързаност, свръхлеки и свръхмобилни продукти за нов хибриден работен свят".

"Надграждаме нашата история на съвместно инженерство с Lenovo, за да стимулираме иновациите и да предоставяме нови компютърни изживявания на пазара", казва Грегъри Брайънт, изпълнителен вицепрезидент на Intel и генерален мениджър на Client Computing групата. "ThinkPad X1 Nano и ThinkPad X1 Fold – и двата станали възможни с иновационната програма Project Athena – илюстрират нашия ангажимент към иновациите в персоналните компютри и предоставянето на най-доброто лаптоп изживяване за постигане на целите".

ThinkPad X1 Fold с Windows 10 може да се поръча до няколко седмици на цена, започваща от 2499 долара.

ThinkPad X1 Nano се очаква да бъде достъпен през последното тримесечие на 2020 г., а цената му ще започва от 1399 долара.

Повече информация вижте ТУК.

Още от Джаджи


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички