Лукс и качество: Кои са най-добрите нови хотели в Европа за 2022 година?


Лукс и качество: Кои са най-добрите нови хотели в Европа за 2022 година?
Снимка: Marriott Hotels

4868

Ако вече планирате пътуванията и почивката си за 2023 година, искате да прекарате част от ваканцията си в Европа и сте в търсене на луксозно място за настаняване, можете да спрете да търсите. Тази класация определено си заслужава вниманието ви.

Класацията на Luxury Travel Intelligence представя 15-те най-добри хотели в света и в нея цели 7 места за настаняване са в Европа. Вижте кои са те: Как да намерите подходящия хотел за вашата почивка?

7. Санторини, Гърция – Nobu – спокойствие край брега

Тук ще намерите т.нар. инфинити басейн на две нива на върха на скала с изглед към североизточния бряг на Санторини. Nobu е перфектното място да си починете и да се насладите на гръцката природа. Ако предпочитате да сте по-активни, има и пешеходни маршрути около хотела. Хотелът ще ви очарова с японски минимализъм. Цените на стаите започват от около 600 евро на вечер.

6. Верона, Италия – Vista Palazzo – невероятна гледка от покрива

Бутиковият хотел всъщност е имение от XIX век с 13 апартамента. Притежава италиански чар, барът на покрива разкрива страхотна гледка към средновековните сгради към хълмовете на виненият регион Валполичела. В по-прохладните вечери можете да се насладите на библиотеката или чудесната турска баня. Цените на стаите започват от около 560 евро на вечер.

5. Миконос, Гърция – Cali

Тук са разположени 40 вили между две планини с изглед към Егейско море и частен плаж. Имате на разположение и инфинити басейн със солена вода.

Много интересна структура имат апартаментите заради естеството на терена. В постройките има естествен, местен камък и мрамор, а околните планини осигуряват питейната вода. Цените започват от около 770 евро на вечер.

4. Единбург, Шотландия – Gleneagles Townhouse

Това прекрасно място е разположено точно в сърцето на Единбург. Можете да се любувате на града от терасата на покрива или да посетите ресторанта, за да пробвате местна, сезонна кухня. Стаите са оборудвани със старинни мебели, които ще ви пренесат в друга епоха. Цените на стаите започват от около 350 евро/вечер.

3. Тоскана, Италия – Fontanelle Estate – безкрайни лозя

Този нов хотел разполага само с 15 стаи и апартаменти. Това не означава, че са скромни. Напротив, гостите имат пълен достъп до уелнес, три ресторанта, голф съоръжения и открит басейн. Заобиколена отвсякъде от тоскански лозя, тази традиционна селска къща е идеална за вас. Цените на стаите започват от около 910 евро на вечер.

2. Виена, Австрия – Rosewood Vienna

Хотелът се помещава в неокласическа сграда, Rosewood Vienna е разположен на Petersplatz, един от най-известните площади в Стария град на Виена. Коктейл барът на покрива ви предлага прекрасна гледка към града. Цените на стаите започват от около 580 евро на вечер.

1. Италия, езерото Комо – Passalacqua

Passalacqua е лидерът в класацията за най-добър нов луксозен хотел в света за 2022 година от LTI – Luxury Travel Intelligence. Това е най-новият проект за едно от най-известните хотелиерски семейства в Италия – Паоло, Антонела и Валентина Де Сантис.

Той предлага 24 прекрасни апартамента, включително най-големия на езерото. Цените започват от около 850 евро на вечер.

Извън Европа класацията допълват и луксозни хотели в Саудитска Арабия, Бали, Ню Йорк, Малдиви, Катар и др.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Голяма хотелска верига влага 300 млн. евро в луксозни курорти в Хърватия

Какво е сънен туризъм и защо е толкова популярен напоследък

Още от Пътешествия и забавление


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички