Борисов най-сетне проговори за Слънчев бряг, защити проверките за шума


Борисов най-сетне проговори за Слънчев бряг, защити проверките за шума
Снимка: БГНЕС

2594

Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби - за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Това коментира пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов за протестите в Слънчев бряг, провокирани от проверките на вицепремиера Валери Симеонов за високи нива на шум в заведенията в курорта.

„Той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус". 

По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят "за" и "против" и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът в зависимост от това, което народните представители кажат. „Законът е затова, да се изпълнява“, подчерта премиерът.

По-рано днес Валери Симеонов заяви, че протестите срещу него са протести срещу закона. "Престъпниците протестират срещу закона - все едно терористите от "Ал Кайда" да отидат да протестират в Брюксел", категоричен беше той.

Вицепремиерът коментира присъствието си по време на проверките в Слънчев бряг с думите, че той бил извън бар "Оксижен", за който имало над 20 констативни протокола за шум, които не се спазвали. Има едни наложени рецидивисти в целия този процес, за които институциите не могат да наложат крути мерки заради лошо законодателство, каза лидерът на НФСБ пред Нова телевизия.

По думите на вицепремиера Бургаският административен съд на конвейр отхвърлял основания за затваряне на "шумни" заведения. Той определи решенията на съда като „движещи се със скоростта на светлината”.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички