Борисов посъветвал Петкова да хвърли оставка


Борисов посъветвал Петкова да хвърли оставка
Снимка: БГНЕС

3820

Премиерът Бойко Борисов посъветвал енергийния министър Теменужка Петкова да подаде оставката си. Това съобщи самият той пред журналисти в Брюксел.

Искам да потвърдя още веднъж, че ние не сме по никакъв начин влияели на тази сделка, защото няма и как. Сделка, проведена между частни компании в Чехия, ние няма как да контролираме, нито да попречим, коментира министър-председателят по повод сделката за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ.

Нито енергийният министър, нито аз, нито когото и да било, може да повлияе на подобна сделка, отбеляза още Борисов.

Той допълни, че когато се върне в България, заедно с коалиционните партньори ще решат кой да заеме поста на енергиен министър.

По-рано Петкова обяви, че ще депозира оставката си. Причината за решението е сделката за продажбата на българския бизнес за ЧЕЗ.

"Понеже не искам по никакъв повод да се коментират някакви отношения, да има поводи за съмнения за сделката и да се намесва името на премиера - аз се чух с него и обявих, че в такава една ситуация, като се появи информация за някакви проблеми или влияния, въздействия, достойната постъпка е човек да си подаде оставката. Разговарях с него и депозирах своята оставка, той ще реши дали да я приеме", заяви тя пред журналисти в Народното събрание.

"Още миналата година имаше въпроси (бел. ред. - дали Петкова е кума на собственичката на купувача на ЧЕЗ), когато се завъртя, че фирма с тази дама участва в процедурата. Аз тогава казах, че тези хора (бел. ред. - Гинка Върбакова и Славчо Върбаков) ги познавам от 20 години, но не съм им кума", добави енергийният министър.

Повече за предисторията на сделката за ЧЕЗ прочетете ТУК.

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички