Българите купуват луксозни имоти в Лондон, Виена и Гърция


Българите купуват луксозни имоти в Лондон, Виена и Гърция
Снимка: M3 Communications Group

13932

Купуването на луксозен имот вече далеч не е непостижимо за българина. Дори напротив - оказва се, че предлаганото в сегмента в България не е достатъчно за родния купувач. Това стана ясно по време на пресконференция на брокерската фирма Uniqie Estates.

Българските купувачи придобиват най-много луксозни имоти в Лондон, Виена и различни градове в Гърция. Това заяви Весела Илиева, управляващ партньор на Uniqie Estates. Те са млади хора на около 30 – 35 години, често работещи в IT сектора

Предлагането не отговаря на техните изисквания – сигурност, модерни технологии, смарт къщи и апартаменти. Усещането за лукс се променя – младият купувач търси големи спални, технологии, модерно обзавеждане, енергийна ефективност, локация, пространство, а на българския пазар почти не се намират такива продукти. Все повече предпочита апартаменти – за разлика от 2013-та например, когато са се търсели повече къщи.

В София районът на Докторската градина продължава да е най-търсен в най-високия сегмент на пазара на жилищни имоти, показват данните на консултантската компания Unique Estates. В този район няма предлагане, затова ако на параза излезе имот там, то той се реализира в рамките на 1 седмица.

Други желани и луксозни имоти се търсят най-често в Драгалевци, Бояна, Симеоново. Търсят се високи тавани, къщи с модерна архитектура, мезонети.

Особен интерес представляват т. нар. „трофейни имоти“. Те са характерни когато пазара е в подем. Клиентите, които търсят такива имоти, не са активни, те чакат, искат нещо, което никой го няма – имоти паметници на културата, имение в покрайнините на София. Тези имоти ги няма в сайтовете на агенциите, за тях чакат специални клиенти в конкретен списък.

Още подробности за пазара на луксозни имоти прочетете тук.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички