КЕВР: Оказваме пълно съдействие на прокуратурата


КЕВР: Оказваме пълно съдействие на прокуратурата
Снимка: БГНЕС

2625

С цел изясняване на обективната истина и в съответствие със законите на страната, Комисията за енергийно и водно регулиране оказва в пълна степен необходимото съдействие на органите на прокуратурата във връзка с провежданите процесуално-следствени действия в рамките на образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от КЕВР, съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

От там заявяват, че както подчерта заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, провежданото разследване касае длъжностно престъпление в предходен период и към момента не се разследва дейността на сегашния състав на КЕВР.

В съответствие с изискванията на закона, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов ще се въздържа от предоставянето на информация и от публични коментари, свързани със започналото досъдебно производство.

Припомняме, че вчера прокуратурата и ДАНС започнаха разследвания и в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че проверките не са срещу настоящия състав на институцията. Оказа се, че са образувани нови досъдебни производства за престъпление по служба. Две от тях са свързани пряко с газоразпределителното дружество "Овергаз", а третото засяга компанията косвено. Това се случва няколко дни след като изпълнителният директор на газовата компания Сашо Дончев обяви, че е имал среща с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на бизнесмена Георги Гергов, на която Цацаров му е отправил предупреждения за политическата и издателската му дейност.

"Продължават действията на прокурори от Специализирано звено „Антикорупция“ (СЗА) по изземване на документи във връзка са образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба. Предстои провеждане на планирани от СЗА разпити на свидетели. Действията се извършват със съдействието на ДАНС", пък съобщиха от прокуратурата днес.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички