Мегаделото "КТБ" отново бе отложено


Мегаделото "КТБ" отново бе отложено
Снимка: БГНЕС

2716

Вторият опит делото за КТБ да тръгне отново беше неуспешен. Причината - липса на двама от обвинените, предаде Actualno.com.

Става въпрос за банкера Цветан Василев, бивш собственик на КТБ с мажоритарен дял чрез дружеството си "Бромак" и Георги Христов, който е болен.

Отлагането беше поискано от прокуратурата, а адвокатите на всички подсъдими се съгласиха. С отлагането стана ясно, че ще се чакат и официални документи от Сърбия дали Цветан Василев надлежно е получил призовката си.

Следващото заседание ще е на 14 февруари, когато празнуваме Трифон Зарезан и Деня на влюбените. Делото е под номер 2209/2017, а първото заседание по него трябваше да е на 13 декември, 2017 година, но тогава стана ясно, че има нередовна призовка за Василев, а друг от обвиняемите - Рангел Стойчев, беше без адвокат. Юристът починал месец по-рано и Стойчев още не беше намерил нов защитник.

Припомняме, че освен банкерът Цветан Василев, обвиняеми още са Александър Панталеев, Илиан Зафиров, Георги Христов, Георги Зяпков, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Красимир Хаджидинев, Маргарита Петрова, Мария Димова, Борислава Тренева-Кючукова, Цветан Гунев, Румен Симеонов, Славияна Данаилова-Велева. Зафиров е бивш директор на КТБ, Маргарита Петрова е главният касиер на фалиралата банка, Мария Димова е главният счетоводител на финансовата институция, а Борислава Тренева-Кючукова е помощник-счетоводител. Цветан Гунев и Румен Симеонов пък са бивши подуправители на БНБ, като Симеонов конкретно ръководеше дирекция "Банков надзор", а Славияна Данаилова-Велева беше ръководител на екип в Дирекция "Надзорно наблюдение на кредитните институции" в Управление "Банков надзор" на БНБ.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички