Партиите да не смачкват протеста на майките, призова Манолова


Партиите да не смачкват протеста на майките, призова Манолова
Снимка: БГНЕС

1851

Най-лесният начин да бъде дискредитиран един протест е той да бъде партийно оцветен. Протестът на майките на деца с увреждания е пъстроцветен, той е като дъгата – може да съм наивна, но много разчитам партиите да не смачкват по този начин този протест. Това заяви омбудсманът Мая Манолова, която изрично подчерта, че от 1 юни е заедно с майките и работи по Законопроекта за личната помощ.

Тези жени, с техните деца, са натикани в ъгъла и са обезправени, подчерта Манолова. Ако за това не могат да се разберат партиите, за какво могат, попита омбудсманът. Тя призова "да спрат да се гаврят с този протест".

Същевременно относно поведението на Валери Симеонов беше охарактеризирано от Манолова като "морален проблем". Това е срамно и неморално – грижа на политиците е как ще решат този въпрос, уточни тя. И коментира, че намесата на работодателите, начело с КРИБ на Кирил Домусчиев и АИКБ на Васил Велев (бел. ред. – които заговориха за протеста на майките като за хунта) ни "принуждава" да се върнем към Конституцията – всички ние сме служители на суверена т.е. на народа. Представете си как един служител се явява пред своя началник и почва да го обижда, това е недопустимо поведение и не знам защо си задаваме тези въпроси.

Попитана от Нова телевизия дали целият скандал ще се отрази на приемането на Законопроектите за хората с уврежданията и за личната помощ, Манолова отговори, че се надява представителите на правителството да си удържат думата и законите да бъдат приети до средата на декември. Мисля, че има съгласие между управляващите и опозицията – очаквам да няма сериозни отклонения от първоначалните проекти, каза тя.

Мантинелата на пътя-убиец при Своге

Имам подписка от жители на Своге да бъде направена пасарелка, да бъде сложена мантинела и да бъда орязани храстите, поясни омбудсманът, визирайки мястото на автобусната катастрофа, взела 20 жертви. Община Своге и АПИ обаче продължават да спорят кой е отговорен за мантинелата, която не можа да спре автобуса да падне в Искърското дефиле. Хората са сигурни – те (отговорните органи) ни чакат да се уморим, обобщи Манолова. По думите ѝ, мантинелата още не е поправена, а омбудсманът не знае дали все още следствието не задържа нещата заради събиране на доказателства.

На 12 ноември в Своге ще има нова среща, на която трябва да е ясно кой ще прави пасарелките, да са вече окастрени храстите, да бъде сложена точната пътна маркировка, да бъде направено отводняването на пътя.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички