Приватизационните сделки от прехода ще бъдат проверени, закани се Борисов


Приватизационните сделки от прехода ще бъдат проверени, закани се Борисов
Снимка: БГНЕС

2357

Всички приватизационни сделки на прехода ще бъдат проверени от МВР и ДАНС след изборите. Това обеща премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерския съвет.

Той не скри, че се е "поядосал", след като за пореден път в публичното пространство се твърди, че той е продал "Булгартабак".

"Булгартабак" не е продаван от мен. Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. "Булгартабак" нито имаше пари в сметката тогава - това, което са ми докладвали, и беше продаден от Агенция за приватизация. Моля медиите да питат шефа на тази агенция да разкаже за сделката как е направена с консултант "Сити банк", една от най-големите банки с опит, с наблюдаващ министър Трайчо Трайков. И за това понеже виждам, че и Конюшните бързо забравиха и много други неща се забравиха", коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

Той подчерта, че се е поинтересувал малко и е разбрал, че има още поне две години за много от сделките за абсолютната давност.

Затова смята да разпореди на МВР и ДАНС да направят ревизия на всички приватизационни сделки от целия преход, "за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена". В тази сфера, живот и здраве, да минат изборите, ще се съсредоточим в пълния обем, обеща Борисов.

"Да отидат всичко, което имат за „Булгартабак”, да го извадят, щом имат претенции. Аз не съм продавал „Булгартабак". Както всеки един от вас, когато продава нещо, пита ли ме мен? Има си надлежен ред. Аз не мога да назнача един човек във вашите министерства, понеже публиката си мисли обратно. Чистачка не мога да назнача в едно министерство, без министъра да я назначи!", защити се премиерът.

Борисов коментира и думите на президента, който отрече да е бил кандидатура на кръга "Капитал" за регионален министър в първото правителство на ГЕРБ и се обяви срещу реденето на кабинети в стил "Двама батковци", които си говорят. Подробности прочетете в Actualno.com.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички