Прокопиев: Институциите одобриха сделката с EVN, те да вземат отношение


Прокопиев: Институциите одобриха сделката с EVN, те да вземат отношение
Снимка: БГНЕС

2317

Сделката за продажбата на държавния дял в EVN е била контролирана от Комисията за финансов надзор (КФН) и Агенцията по приватизацията. Ако е имало нередности, те са органите, които трябва да вземат отношение, а самият надзор е одобрил проспектите за публичното предлагане. Това коментира Иво Прокопиев по повод обвинението, че е подпомогнал Симеон Дянков да извърши престъпление по служба по повод сделката.

Прокопиев беше категоричен,че делото е скалъпено и е клевета, която прокуратурата разпространява два месеца преди изборите.

По думите му той самият не разбира обвинението. „Попитах за допълнителна информация, тъй като нямам отношение към тази сделка. Независимо, че нямам пряко участие, прокуратурата е избрала едната от трите сделки е навързала политическия си сюжет”, коментира той и добави, че при нередности защо не е обвинен и за другите две продажби – за дяловете на ЧЕЗ и Енерго Про.

Прокопиев припомни, че в периода на сделките дори не е бил в страната, а инвестицията му в „Алфа финанс холдинг”, който притежава инвестиционния посредник по сделките „Булброкърс”, няма никакво отношение.

При борсова сделка пазарът определя цената, а не оценител, добави Прокопиев. Според него атаката на държавното обвинение идва в отговор на редакционната политика на двете издания, които по думите му са „очевидно неудобни за корупционния картел”.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички