Първите туристи ще пристигнат във Варна още през март


Първите туристи ще пристигнат във Варна още през март
Снимка: iStock/Guliver

3965

Първите организирани туристи за сезон 2017 ще пристигнат за СПА-ваканции във Варна на 19 март, когато стартира чартърната програма от Германия, съобщиха от общината.

Оттам отчитат засилен интерес към ранните резервации за почивки във Варна, които се предлагат на най-голямото туристическо изложение „CMT“ в немската провинция Баден Вюртемберг.

От 14 до 21 януари пред повече от 225 000 посетители морската столица представи възможностите за летен отдих, уелнес и СПА, културен и велотуризъм, къмпингуване и голф, като резервациите са с панаирни отстъпки от 3 до 5%, съобщи Соня Георгиева, шеф на дирекция „Туризъм“ в общината. Според нея най-голям интерес към Варна проявяват семейства с деца и хора над 60 г., но заради факта, че градът е Европейска младежка столица в морските курорти ще почиват и повече млади хора.

Търсени са не само плажните почивки, но и обиколните и шопинг-туровете, като има и много запитвания за къмпингуване, допълни Георгиева.

По данни на организаторите от почивки на къмпинг или с каравани се интересуват 51% от посетителите на „СМТ“. 88% от дошлите на изложението пътуват най-малко два пъти годишно за поне 5 дни. Средната им възраст е 50 г., а нетните приходи на домакинствата им са близо 3380 евро месечно.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички