Радев: Оставките няма да решат проблемите на хората в Странджа


Радев: Оставките няма да решат проблемите на хората в Странджа
Снимка: Президентство на РБ

2646

Оставките в земеделския сектор няма да решат проблема с поминъка на хората в Странджа, необходим е по-всеобхватен подход. Такова мнение изрази президентът Румен Радев, който коментира кризата с чумата по животните по време на посещение в авиобаза Граф Игнатиево. 

Радев посочи, че обмисля дали да свика Консултативен съвет за национална сигурност, но не каза дали ще го направи. По думите му предпочита първо да види правителството как ще реагира на тази ситуация. Според него да се „хвърлят пари на тези хора, които дори не покриват загубите им, не е достатъчно.”

„Протестът, който беше постигнал така обявено някакви успехи вчера, не кореспондира изобщо с техните нужди и виждане как да възстановят поминъка си. Проблемите остават и те растат”, каза още държавният глава, цитиран от bTV.

Радев коментира твърденията, че по време на неговото служебно правителство са събрани 120 млн. лв. по-малко в хазната и са отишли в сивия сектор. Той опонира. че именно по време на служебното правителство са събрани 1,60 млрд. лв. стари вземания от енергетиката. Според него това означава, че тези пари сега не се търсят.

Той откри параклис в Граф Игнатиево и пак припомни проблемите с недостатъчния нальот и недостатъчната техника за военните летци.

Обезщетенията за животновъдите

Днес, 19 юли, по обяд Българската агенция по безопасност на храните ще преведе още 61 хил. лв. обезщетения за земеделски производители от ямболските села Странджа и Крайново, чиито животни бяха умъртвени заради чумата, съобщиха от БАБХ.

Изплащането в Странджа е от 11.30 часа, а в Крайново – от 13.00 часа. По банков път са преводите за стопани, подали молба за изплащане по банков път. Останалите се получават на касите на общините.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички