Валери Симеонов заплаши да съди bTV заради репортаж за имотна сделка


Валери Симеонов заплаши да съди bTV заради репортаж за имотна сделка
Снимка: БГНЕС

3097

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма "СКАТ" придобиват от общината през 2008 г. За това разказа bTV в свое разследване.

Според материала сделката за земята е сключена, докато Симеонов е председател на Общинския съвет в Бургас. Вместо бъдеща централа на кабелната телевизия, върху имота се издига жилищна сграда.

„Аз не участвам в оценката на имота. Тя се прави от експерти. Моята работа беше да говоря с кмета и с заместниците му, които отговарят за общинска собственост да вдигнат цената, за да няма приказки по мой адрес”, обясни по-рано Валери Симеонов.

Междувременно в ефира на "Тази сутрин" бившият вицепремиер заяви, че в излъчения по-рано репортаж става дума за внушения и изричане на много лъжи. Валери Симеонов опроверга твърденията, че се говори за изповядана сделка на нереално ниски цени, като посочи, че няма нищо незаконно. Той каза, че има разрешение за строеж на въпросния терен.

Симеонов посочи, че ще съди bTV, тъй като счита, че става дума за манипулиране на журналистически материал.

И още подробности

Докато през септември 2008 г. Симеонов е председател на Общинския съвет в Бургас, той е и управител на фирма "СКАТ". Дружеството му купува 555 квадрата общинска земя за малко над 1 млн. лева. Така компанията на Симеонов става собственик на парцел от 875 кв. метра.

По думите на лидера на НФСБ, преди сделката "СКАТ" е била съсобственик на останалата част от имота. "Използвахме правото си на съсобственици, за да придобием прилежащата част от парцела, която е доста по-малка от споменаваната (бел. ред. - практиката при продажба на имот със съсобственост е първо да има оферта към другите собственици). Лично аз настоях пред кмета и заместника му цената му да бъде над пазарната – 800 евро за кв. метра, за да не бъда упрекван, че съм използвал някакво влияние", беше тезата на Симеонов, казана и по-рано в интервю за Нова телевизия.

Става ясно, че години върху земята няма нов строеж. "През 2008 г. започна една криза, отрази се и на "СКАТ". Приходите паднаха и нямахме тези средства, за да започнем изграждане на въпросния имот. Мислех да направя там студията", коментира още Симеонов.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички