Животът на пациенти е застрашен заради кризата във врачанската болница

Животът на пациенти е застрашен заради кризата във врачанската болница
Източник: Thinkstock

Животът на двама пациенти във врачанската болница е бил застрашен заради липсата на дежурен в реанимация. Това посочи представител на синдикатите в закъсалото лечебно заведение, което продължава протестите си вече 10-ти ден въпреки обещанията на властта, че ще се направи нещо за спасяването на лечебницата, предаде bTV.

Дете с остър апандисит пред перфорация е било спешно транспортирано в София за операция, след като не е имало даже кой да му даде упойка във Враца. Пациент, изпаднал в кома след инсулт, пък вече е в МБАЛ-Монтана, защото не е имало кой да осъществява интензивното наблюдение.

„Някой трябва да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По договора за управление тази отговорност се носи от изпълнителния директор. Така ли се изпълняват задълженията в предизвестие – оставяш болницата да катастрофира във всички направления?”, възмути се синдикалистът.

Само в рамките на тази седмица три сестри от отделението по съдова хирургия са подали оставка и вече там е невъзможно да се състави график.

Медици и граждани вече обмислят затваряне на главния път Е79 и шествие по улиците на Враца.

Иначе днес болничната аптека беше заредена с медикаменти, а остават актуални и обещанията за изплащане на забавените заплати за август и септември.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.