Майката на Илън Мъск - супермодел и на 70 години (Снимки)


Майката на Илън Мъск - супермодел и на 70 години (Снимки)
Снимка: Getty Images/Guliver

10372

Шефът на Tesla и SpaceX Илън Мъск може и да известен по цял свят с проектите си, но не е единственото популярно име от семейството си. В продължение на години майка му Мей е изградила невероятна кариера като модел и диетолог. Дори днес, вече на 70-годишна възраст, тя продължава да снима рекламни кампании и да дефилира по модните подиуми. И изглежда невероятно.

Мей е родена през 1948 г. в Канада, но когато е малка, семейството ѝ се премества в Южна Африка. Там тя има детство, изпълнено с приключения. На 15 г. започва да се изявява като манекенка и да участва в конкурси за красота и то много успешно. Снимала е корици за някои от най-известните списания и е рекламирала редица козметични марки.

През 1970 г. се жени за южноафриканския инженер Ерол Мъск, с когото имат три деца - Илън, Кимбъл и Тоска. Бракът им обаче не е щастлив. Ерол постоянно изневерява на Мей и бие децата. След девет години съвместен живот двамата се развеждат.

След това Мей се насочва към друга професионална дейност - става диетолог. Завършила е две магистратури в сферата и има много клиенти. Също така често пътува и изнася лекции за здравословния начин на живот.

Децата си нарича "брилиянтни". Илън Мъск е световноизвестен предприемач с амбиции да поведе човечеството към колонизиране на Марс. Кимбъл притежава верига ресторанти, които използват продукти само от местни фермери, а Тоска е телевизионен продуцент в Холивуд.

My children gave me the best 70th birthday celebration ever!🎂🌹🌹🌹 #luckymom

Публикация, споделена от Maye Musk (@mayemusk) на

Самата Мей е неуморна и на 70-годишна възраст. Тя продължава да бъде ангажирана за ревюта и кампании за марки като Virgin Atlantic, Revlon, Clinique, CoverGirl. "Аз съм живото доказателство, че и по-възрастните жени могат да си намират работата. Тя е това, което поддържа духа ми млад", споделя Мей.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички