Ман Сити на Гуардиола може да бие рекордите на Барса на Гуардиола


Ман Сити на Гуардиола може да бие рекордите на Барса на Гуардиола
Снимка: Getty Images/Guliver

5350

Манчестър Сити отново си върна доминиращата роля на английската сцена, като изглежда неизбежно тимът на Пеп Гуардиола да си върне титлата, която през миналия сезон отстъпи на Ливърпул. Макар и трудно, “гражданите” надделяха над Уест Хем с 2:1 и по този начин записаха 20-та поредна победа във всички турнири. В три последователни месеца Сити не записа нито едно поражение, като за последно отстъпи на Тотнъм с 0:2 на 21 ноември 2020 г. Оттам насетне футболистите на Пеп не позволиха да бъдат победени в 27 последователни срещи до края на февруари.

Това дава шанс на любителите на изненади да търсят високите коефициенти в ефбет, защото тази серия на Манчестър Сити все някога ще свърши. Но лидерът е непоклатим на първото място. Триумфът във Висшата лига е осигурен 12 кръга преди края с 12 точки аванс пред съгражданите от Манчестър Юнайтед. Така след неуспешната кампания 2019/20, поне що се отнася до първенството, “небесносините” се връщат там, където свикнахме да ги виждаме.

Гуардиола и футболистите му могат да затвърдят доминацията си на английската сцена с нов требъл като този, който постигнаха съвсем наскоро. През 2018/19 Ман Сити освен титлата взе и другите два трофея - Купата на Англия и Купата на Лигата. Във втория турнир “гражданите” вече са на финал, като ще спорят за отличието с Тотнъм на 25 април. Отборът продължава напред и за FA Cup, където за момента е четвъртфиналист с потенциала да измине пътя до края и в най-старата надпревара.

Голямата цел е триумф в Европа

След като титлата в Англия изглежда сигурна, Манчестър Сити уверено насочва поглед към така жадувания пробив в Шампионската лига. А точно там “гражданите” така и не успяват да реализират все още своята мечта. В предишните три сезона четвъртфиналът се оказваше пределът за Пеп и играчите му в Европа. Сега Ман Сити е смятан за един от фаворитите, което се потвърди и след първия двубой с Борусия Мьонхенгладбах. “Небесносините” взеха аванс от 2:0 преди реванша от 1/8-финалите, като трудно някой би си представил, че английският тим ще допусне обрат. Големите изпитания в ШЛ идват след това, като този път Сити изглежда готов да пробие до финала, а защо не и да го спечели.

Ако това стане факт, то Гуардиола има шанса да бие собствения си рекорд от 6 трофея в рамките на една календарта година. През 2009-та Барселона, водена от навлизащия в професията Пеп, взе титлата и купата на Испания, триумфира в Шампионската лига, а през втората половина на годината добави още 3 трофея - Суперкупа на Европа, Суперкупа на Испания и титлата на световен клубен шампион. Така в историята на каталунския гранд 2009-та остана като годината на тоталния триумф. Но пред Гуардиола през 2021-ва се открива шанса да вдигне не 6, а 7 трофея. Това ще стане факт при домашен требъл и спечелване на Къмюнити Шийлд (Суперкупата на Англия). Другите три възможни титли са международни - ако триумфира в Шампионската лига, Манчестър Сити има шанса да добави Суперкупата на Европа и световната клубна купа. За момента все пак Пеп и момчетата му все още не са прегърнали нито един трофей, като мениджърът на “гражданите” със сигурност не желае футболистите му да се главозамайват от грандомански мечти.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички