Марешки за напускането на НС: Искаме да върнем разговорите за важните неща


Марешки за напускането на НС: Искаме да върнем разговорите за важните неща
Снимка: БГНЕС

2583

По-рано лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че партията му напуска парламента, но първоначално не даде причини за решението. След това обаче все пак го коментира пред Нова телевизия.

Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския гражданин”, заяви Марешки.

За да върнат „дебата за важните неща”, от "Воля" щели да инициират парламентарни консултации с другите партии. „Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени”, поясни Марешки. И добави, че в зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, ВОЛЯ ще реши как да действа оттук нататък.

"Ние сме абсолютни рекетьори за това, че парламентът и правителството трябва да започнат да работят по програмата си", каза още лидерът на ВОЛЯ. Той подчерта, че все още представителите на формацията не са разговаряли с колегите си от нито една друга парламентарно представена партия.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички