Microsoft разследва мрежов проблем, засегнал Teams и Outlook в цял свят


Microsoft разследва мрежов проблем, засегнал Teams и Outlook в цял свят
Снимка: iStock

2754

Microsoft Corp обяви, че разследва мрежов проблем, засегнал много услуги, включително Teams и Outlook, след информации, според които платформите не работят за хиляди потребители по целия свят, съобщава Reuters.

Microsoft не разкри броя на потребителите, засегнати от прекъсването, но данни от уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com показват над 3900 такива инцидента в Индия и над 900 в Япония. Съобщенията за прекъсвания са нараснали в Австралия, Великобритания и ОАЕ.

Сайтът Downdetector проследява прекъсванията чрез съпоставяне на отчети за състоянието от източници, включително подадени от потребителите грешки на неговата платформа.

"Разследваме проблеми, засягащи много услуги на Microsoft 365. Идентифицирахме потенциален мрежов проблем и преглеждаме телеметрията, за да определим стъпките за отстраняване на неизправности", заяви компанията в Twitter и посочи, че проблемите могат да доведат до това потребителите да останат без достъп до много услуги на Microsoft 365.

Технологичният гигант отбеляза, че "известен брой потребители" изпитват проблеми и със свързаността с неговия облачен продукт Azure.

При прекъсванията повечето потребители не са успели да обменят съобщения, да се присъединят към разговори или да използват функции на приложението Teams. Много потребители използваха Twitter, за да споделят актуализации за прекъсването на услугата, като #MicrosoftTeams се наложи като хаштаг в сайта на социалните медии, посочва Reuters.

Microsoft Teams, използван от над 280 милиона души в света, е неразделна част от ежедневните операции за фирми и училища, които използват услугата, за да извършват разговори, да планират срещи и да организират работния процес.

Сред другите засегнати услуги са Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Microsoft съкращава 10 000 служители

Microsoft уволнява близо 1000 служители след спад на приходите

Удар за милиарди: Місrоѕоft се готви за атака на най-важния бизнес на Gооglе

Още от Интернет и ИТ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички