Мъск обещава 1 млн. души и много работни места на Марс

Мъск обещава 1 млн. души и много работни места на Марс
Източник: Getty Images

Предприемачът и визионер Илън Мъск разказа как възнамерява до 2050 г. да изгради град с 1 милион души на Марс. В серия от постове в Twitter той разкри смелите си планове за космическа колонизация и вдъхването на живот на Червената планета.

Собственикът на SpaceX се надява да построи 1000 космически кораба до 2030 г. или по 100 на година. Такива вече се разработват в Южен Тексас. Крайната цел е изстрелването на средно 3 кораба на ден, с което пътуването до Марс да стане достъпно за всеки.

"Нужно е да се предостави възможност за всеки, който иска да отиде, и да има заеми за онези, които нямат достатъчно финанси", пише той. "Ще има много работни места на Марс", допълва Мъск, цитиран от Business Insider.

Ако космическият кораб на компанията SpaceX бъде изпълнен, както е по проект, той ще е най-мощната подобна система, създавана някога.

Всяко изстрелване ще набира достатъчно тяга, за да изпрати в Космоса повече от 100 тона (около 7 пълни училищни автобуси) и 100 човека на пътуване.

Мъск счита, че му е нужен цял флот от космически кораби, за да може да изгради място за постоянно обитаване на Червената планета.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.