Напусна ни рапърът DMX


Напусна ни рапърът DMX
Снимка: Getty Images

10359

Легендарният американски рапър DMX почина на 50-годишна възраст, съобщи говорител на семейството му.

Известният рапър е бил приет в болница на 2-ри април тази година след вероятна свръхдоза наркотици и последвал инфаркт, който е претърпял в дома си в Уайт Плейнс, Ню Йорк. 

"Изключително ни е тежко да обявим днес, че нашият любим DMX с рождено име Ърл Симънс ни напусна на 50-годишна възраст в болницата Уайт Плейнс, заобиколен от семейството му, докато той беше на животоподдържащи системи през последните няколко дни. Ърл беше войн, който се бори до края. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и оценяваме времето, което прекарахме с него. Музиката на Ърл вдъхнови безброй фенове по света и неговото наследство ще живее вечно", се казва в изявление на семейството на изпълнителя.

Семейството на DMX благодари за подкрепата и съпричастността, но моли за разбиране и уважение към личната им мъка.

DMX (рождено име Ърл Симънс) прекарва бурно детство в неблагоприятна семейна среда и след това в сиропиталища и поправителни институции. Някъде в този период той решава да пише музика и свързва с продуцента Реди Рон.

Рапърът често имаше проблеми със закона, лежа и почти година в затвора заради укриване на данъци. Остави множество хитове, които завинаги ще останат в историята на рап музиката: "Party Up (Up in Here), "What's my name"?", "We Right Here", "Who We Be", "Where the Hood At?", "X Gon' Give It to Ya" и много други и участва в дуети с някои от най-известните изпълнители: Method Man, Redman, Puff Daddy/P.Diddy, Nas, Ja Rule, Jay-Z, Sisqo и т.н. 

Редом с успешните му албуми (албумът от 1999 г. ...And Then There Was X става мултиплатинен), той участва във филмите "Бели", "Ромео трябва да умре", "От люлка до гроб", "Открити рани" и други.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички