Нарушения при "Цанков камък" е имало още през 2012 г.


Нарушения при "Цанков камък" е имало още през 2012 г.
Снимка: бгнес

3252

При извършената през 2012 г. проверка на проекта „Цанков камък“ са констатирани нарушения, за които тогавашният директор на АДФИ Теменужка Петкова е изпратила доклад до прокуратурата.

Това става ясно от позиция на Министерството на енергетиката във връзка със спекулации около проекта "Цанков камък".

"През 2012 г. е извършена проверка за законосъобразност относно спазване на нормативните актове в областта на обществените поръчки във връзка с възлагането на строително-монтажни дейности, строителен и авторски надзор, консултантски услуги и технически становища на обект Хидровъзел „Цанков камък“, както и изпълнението на сключените договори. Установени са 65 нарушения на ЗОП, Правилника за прилагане на ЗОП и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки. Установено е, че са извършени разходи на обща стойност 232 млн. лв., без да са проведени обществени поръчки", се казва в позицията.

"С писмо на министъра на енергетиката Теменужка Петкова от 14-ти август 2017 г., понеделник, до директора на Агенцията за държавна финансова инспекция бяха изискани докладите от извършени финансови инспекции от органите на АДФИ, свързани с възлагането и реализацията на проекта за изграждане на хидровъзел "Цанков камък". Същите бяха получени в МЕ и са изпратени отново на органите на прокуратурата във връзка с подадения тази седмица от депутати от 44-то Народно събрание сигнал до главния прокурор", пише още в документа.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички