Слънчев бряг грейва за новия летен сезон


Слънчев бряг грейва за новия летен сезон
Снимка:

1466

 

 Подготовката в най-големия летен курорт на Балканите Слънчев бряг е в разгара си.

Амбицията на ръководството е това лято комплексът да изненада всички свои гости и почитатели с много по-чисто и светло лице, с по-подредена инфраструктура и още по-добър ред в търговията и услугите от последния сезон.

Едно от нововъведенията е почистването на алеите и отпадъците да става предимно през нощта. Това стана възможно след подписване на договор между държавното дружество „Слънчев бряг” АД, собственик на инфраструктурата и фирма за чистота, която предлага схеми за работа през неактивната част от денонощието.

Досегашния начин на събиране и извозване на отпадъците с тежка техника в сутрешните часове, създаваше трудности на почиващите, а с новия метод качеството на курорта като цяло ще се подобри.

От това лято основното чистене в най-горещата точка през лятото ще бъде между 20 и 2 часа, когато служители на почистващата фирма ще събират отпадъците в чували. За да не пречи на летовниците, техниката, която ще извозва събрания боклук, ще минава късно през нощта.

Въпреки това сутрешното почистване, между 6 и 10 часа, няма да бъде напълно отменено, но ще бъде облекчено и допълнително спрямо основното. С двойния обход и 100-те нови кошчета за смет, от ръководството на „Слънчев бряг” АД обещават, че тази година курортът ще е много по-чист и приветлив, отколкото е бил досега.

„Новите мерки по никакъв начин не утежняват бюджета на дружеството. Фирмата за чистота се занимава и с преработка на отпадъци и ще може да рециклира събрания боклук, което има допълнителен екологичен ефект.”, обясни изпълнителният директор Златко Димитров. Той се похвали, че наред с по-голямата чистота, тази година Слънчев бряг ще бъде и по-светъл. Изцяло обновено с нови модерни осветителни тела е осветлението по централната алея между хотелите „Кубан” и „Глобус”. Уличните лампи са по-качествени и здрави и трудно могат да бъдат чупени от вандали.

До дни ще има яснота и по един от най-невралгичните въпроси в курорта - транспортната схема. През миналия сезон в Слънчев бряг беше забранено преминаването на АТВ и голф колички по алеите, беше въведено SMS паркиране, контролен режим, както и нови изисквания за таксиметровите услуги.

В края на сезона от „Слънчев бряг” АД отчетоха, че резултатите от рестриктивните мерки са били повече от добри и новите правила са се оказали положително приети от почиващите и гостите в комплекса. Положителен ефект от правилата за ред бе отчетен и от МВР, по отношение на снижаване на престъпността, която доскоро беше голям бич.

За първи път през миналия сезон бе решен проблемът с масовите случаи на незаконен таксиметров превоз и огромни сметки за кратки разстояния, а традиционното струпване на криминален контингент бе преодоляно. Анализ на областната структура на МВР показа, че през миналата година е наблюдаван рязък спад на криминалитета, което прави курорта отново атрактивен за по-богатите туристи.

 

  • Етикети:

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички