Избират най-добра студентска и ученическа компания


Избират най-добра студентска и ученическа компания
Снимка:

2002

Над 500 ученици и студенти от страната представят днес компаниите си, реализирани през учебната 2011 – 2012 г., пред топ мениджъри и представители на държавните институции.

Инициативата е в рамките на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди”, който президентът Росен Плевнелиев откри в Интер Експо Център София.

Жури ще определи кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2012 г.” и „Най-добра студентска компания на България за 2012 г.”

Четвъртото издание на мащабният бизнес форум събра 45 ученически и 27 студентски компании от страната.

По време на стартовата церемония Плевнелиев приветства участниците за предприемаческия им дух и сподели с тях ценни съвети от своя професионален опит.

 

Тази година повечето ученици се състезават с проекти в полза на обществото като производство на аксесоари, подпомагащи хора в неравностойно положение, разработване на образователни игри, организиране на благотворителни събития, провеждане на обучения по сексуално и репродуктивно здраве и др.

Други са избрали продукти с гарантирано търсене на пазара като производство на хранителни изделия, изработване на сувенири и бижута, издаване и разпространение на вестници и книги.

Сред студентските компании най-популярни са онлайн решенията, включително образователните платформи и социални мрежи, развлекателните игри, приложенията, улесняващи забързаното ежедневие на хората. Част от компаниите са ориентирани в сферата на услугите като организиране на тиймбилдинги, събития, обучения, HR услуги и други.

Вярваме, че събития като този форум развиват иновативното мислене на младите хора, повишават икономическите им познания и насърчават предприемачеството от ранна възраст, коментира Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди” е част от проект „Мястото на младите граждани в бъдещето на София”, изпълняван с финансовата подкрепа на Столична община по Програма Европа, 2012.

Събитието се организира като кулминация на обучението на младежите по програмите на Джуниър Ачийвмънт България „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма по модел на дружество с ограничена отговорност като набират дялове помежду си.

Следвайки модела на „учене чрез практика” екипът генерира бизнес идея, организира работата във функционални отдели, провежда маркетингово проучване, разработва прототип на продукт/услуга, подготвя бизнес план и осъществява продажби.

По време на събитието участниците ще имат възможността да представят своите бизнес идеи, както и резултатите от работата на учебната компания през годината пред широка публика. Независимо жури, съставено от представители на бизнеса, неправителствени организации и държавните институции, с отношение по темата за предприемачеството сред младите хора, ще оцени тяхното представяне и ще излъчи най-добрите отбори, които ще представят България на европейския кръг на състезанието.

  • Етикети:

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички