Лекторът на WordUp! Conference Sofia 2013 Ивелина Димова: Правенето на теми е един най-важните елементи


Лекторът на WordUp! Conference Sofia 2013 Ивелина Димова: Правенето на теми е един най-важните елементи
Снимка:

1784

На 27.04.2013 г. в Telerik Academy ще се проведе специализирана технологична конференция WordUp! Conference Sofia 2013. Тя ще бъде посветена на популярната уеб платформа с изключително широко приложение WordPress, която е подходяща за създаване на уебсайтове както от програмисти, блогъри, интернет маркетингови и SEO специалисти, предприемачи, така и от обикновени потребители.

Лектори ще бъдат едни от най-изявените WordPress специалисти – Марио Пешев, Димитър Николов, Константин Данков, Ивелина Димова, Миглен Евлогиев, Христо Чакъров, Пламен Петров, Marko Heijnen (Холандия) и др.

Специално за expert.bg даде интервю един от топ-лекторите на WordUp! Conference Sofia 2013 – Ивелина Димова.

- Здравей! Представи се с няколко думи.

Привет, аз съм Ивелина Димова, работя като WordPress developer в Осло, Норвегия, обичам да посещавам конференции, посветени на платформата и основно се занимавам с разработване на средно големи уеб сайтове. Освен това съм йога инструктор, обожавам да пътувам и имам някакви любителски наклонности към фотография.

- Защо обичаш да работиш с WordPress?

WordPress е най-използваната CMS система в наши дни, такава я правят многото безплатни теми и плъгини, които ни позволяват да създаваме мощни проекти за кратко време. По-важното обаче е общността от WordPress разработчици, автори, блогъри, които заедно създават и подпомагат развитието на платформата. Вдъхновяващо е да работиш с такива хора и да имаш възможност да се учиш и да помагаш.

- Какво си приготвила да разкажеш на конференцията?

Темата ми акцентира над разработването на теми за WordPress, полезни съвети за създаването на темплейти, custom post types & taxonomies, някои съвети за решаване на проблеми, които съм срещала и разбира се някои много лоши практики, които трябва да се избягват.

- Защо смяташ, че именно тази тема ще бъде полезна и интересна на аудиторията?

Темата е интересна и се обсъжда на повечето WordPress конференции, именно защото правенето на теми е един най-важните елементи  — темата е основния визуален, а в голяма част от случаите и функционален облик на един проект.

- Благодарим ти за интересното интервю и ще очакваме с нетърпение твоята лекция на предстоящата WordPress конференция WordUp! Sofia 2013!

Повече информация можете да откриете в сайта, фейсбук групата и фейсбук страницата на събитието. Побързайте да се регистрирате. До конференцията остава малко повече от седмица, а местата са ограничени!

  • Етикети:

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички