Нови 100 работни места у нас разкрива технологична компания


Нови 100 работни места у нас разкрива технологична компания
Снимка: Министерство на икономиката

4645

Нови 100 работни места ще бъдат разкрити у нас в резултат на инвестиция на глобалната технологична компания „Шварц Ай Ти България“ ЕООД. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 570 000 лева, като вложението бе подкрепено от държавата чрез сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката.

„Шварц Ай Ти България“ ЕООД, гр. София е глобална компания с предмет на дейност издаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги. България в топ 10 по най-бърз мобилен интернет в света

Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии. Целта му е разширяване на обема на предоставяните IT услуги и създаване на IT продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от групата на Шварц в Европа.

От началото на настоящата година, държавата е връчила сертификати на 14 проекти с общ размер на планираните инвестиции от близо 800 млн. лева, които ще разкрият над 1400 нови работни места, става ясно от думите на икономическия министър в оставка Лъчезар Борисов.

 

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички