Нови условия за приемане на данни в Електронния регистър на болничните листове


Нови условия за приемане на данни в Електронния регистър на болничните листове
Снимка: БГНЕС

2839

Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява задължените лица, които представят данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове и решенията по обжалването им (ЕРБЛРО), че от 01 май 2017 г., влизат в сила промени в условията за приемането на болничните листове в Електронния регистър.

Няма да се приемат некоректни данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове като задължените лица ще бъдат уведомявани за това.

На интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) са публикувани изменения и допълнения във функционалните изисквания към външните програмни продукти, чрез които се представят данни. В ново Приложение №4 към тях са обявени проверките, извършвани върху представяните данни от издадените болнични листове, от програмните продукти на НОИ за тест и прием и несъответствията, с които данните не се приемат в ЕРБЛРО. За да бъдат приети данните от всеки издаден болничен лист в Електронния регистър, е необходимо в лечебното заведение да се създаде правилна организация на работа и органите на медицинската експертиза да използват програмни продукти, които съответстват на утвърдените функционални изисквания.

НОИ информира, че не се променя начинът на регистриране на потребителите на ЕРБЛРО, достъпът до програмните продукти и приложения на НОИ, както и структурата на входната информация, изготвяна от външните продукти. Публикуваната версия на програмния продукт на НОИ за самостоятелна работа съответства на утвърдените изискванията, поради което няма да бъде публикувана нова версия.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички