Новият вицепремиер Марияна Николова готова да се срещне с протестиращите майки


Новият вицепремиер Марияна Николова готова да се срещне с протестиращите майки
Снимка: БГНЕС

1966

Ако майките на деца с увреждания изявят желание за среща, аз съм готова да проведем такава. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Марияна Николова.

„Моята кандидатура е излъчена от коалиция „Обединени патриоти“, но ще търся диалог с всеки народен представител. За момента не усещаме нежелание от тяхна страна за това“, обясни Николова.

Попитана каква е оценката ѝ на протеста на майките на деца с увреждания, тя отговори: „Разбирам майките дотолкова, доколкото те наистина са преживели много. Аз също съм майка и това е важно да се отбележи. И един от моите приоритети ще бъде българското дете“.

Николова посочи, че ако някоя от майките иска диалог с нея, тя е готова на такъв. „Като член на кабинета при заявено искане за среща от страна на конкретна група, винаги съм готова за такава. С моето поведение и с моите действия към момента не съм направила нещо, с което да формулирам конкретно отношение към майки или към друг“, коментира тя, цитирана от "Фокус".

На въпрос дали застава зад позицията на Валери Симеонов, че всичко е едва ли не изкривено от медиите и това, което той е казал, не е съвсем така (става дума за обидните му определения към майките на деца с увреждания - бел.ред), Николова отговори, че е гледала изявлението. „Но първоначално в медиите не беше дадено цялото изявление. След като вече се даде цялото, тогава се разбра неговият пълен смисъл. Това мога кажа.“

Попитана колко време ѝ е трябвало да размисли дали да приеме поста на вицепремиер, Николова отговори: "Всичко стана много бързо". Тя посочи, че за нея тази длъжност е отговорност и чест. „Нека да видим какъв ще е възложеният ресор на отговорност от страна на министър-председателя и съответно мога да кажа какви конкретни действия и мерки ще предприема“, обясни тя.

Николова посочи, че е готова да взаимодейства с всеки един народен представител. „А Валери Симеонов е народен представител“, каза още тя.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички